Goran Brajdić postao novi šef Dalekovoda, cijena dionice potonula više od 20 posto

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2013. u 12:12
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Na današnjoj sjednici NO-a primljena je na znanje ostavka Matjaža Gorjupa te je za novog predsjednika Uprave Dalekovoda imenovan Goran Brajdić.

Nadzorni odbor Dalekovoda na današnjoj je sjednici primio na znanje ostavku predsjednika Uprave Matjaža Gorjupa te za novog predsjednika Uprave imenovao Gorana Brajdića, priopćeno je iz te tvrtke, u kojoj zasad nemaju komentara na odluku Trgovačkog suda kojom se odbija prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe.

Brajdić je dosad bio član Uprave za financije. Kako se navodi, ima bogato financijsko iskustvo a prije dolaska u Dalekovod radio je u vodećim hrvatskim kompanijama među kojima su Agrokor, Zagrebačka banka, Privredna banka, Hrvatski telekom te će zasigurno svojim znanjem i iskustvom doprinijeti daljnjoj stabilizaciji poslovanja.

„Imenovanja za predsjednika Uprave društva za mene s jedne strane izuzetna čast jer je Dalekovod velika kompanija sa snažnim brandom na domaćem i međunarodnom tržištu, a s druge strane i veliki izazov u smislu završetka procesa nagodbe i osnaživanja kompanije na zdravim tržišnim temeljima. Smatram da postoji veliki potencijal i perspektiva za rješavanje svih problema s kojima se tvrtka suočila unazad nekoliko godina, posebno jer postoji želja i vjera naših poslovnih partnera, ali i naših zaposlenika u pozitivan ishod. Siguran sam da ćemo procese u tijeku uspješno završiti kako bismo krenuli dalje u poslovne uspjehe“, naglasio je Brajdić prilikom imenovanja.

U međuvremenu, Trgovački sud u Zagrebu dostavio je Dalekovodu rješenje od 16. rujna kojim se odbija prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe.

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić odbio je prijedlog predstečajne nagodbe jer ga, kako je naveo u svom zaključku, smatra nedopuštenim. Drži da je u suprotnosti s odredbama Ustava, koji nalaže jednakost svih pred zakonom, kojim se jamči pravo vlasništva i koji daje svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu.

Iz Dalekovoda poručuju da zasad nemaju komentara i razmatraju koje im opcije stoje na raspolaganju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakvo imenovanje. Cijela Uprava bi trebala dobiti nogu.
Ali od koga, jos nesposobnijeg Nadzornog odbora, ciji su najbrojniji clanovi. Iz Mirovinskih fondova, uspjelu od ulozenih 150 milijuna kuna svom udjelinicarima izgubiti svih 150M kuna i prije stecaja. A ako bude stecaja tzv Strucnjaci ce izgubiti cca 160 milijuna kuna. Znaci vise nego su uopce ulozili.

New Report

Close