‘Fokus jačanje svih segmenata biznisa’

Autor: Lucija Špiljak , 07. siječanj 2020. u 22:00
Od 2013. je u Upravi TDR-a, kasnije BAT-a

Zvonko Kolobara novi direktor BAT-a regije Adria, koji ulazi u BAT južnu Europu.

Novi direktor Adria regije British American Tobacca je Zvonko Kolobara, dosadašnji član Uprave za maloprodaju. S 1. siječnja ove godine zamijenio je dotadašnjeg direktora Antala Bekefija koji je na čelo tvrtke došao prije dvije godine. 

Kolobara je iskustvo na najvišim upravljačkim pozicijama velikih kompanija brusio od 2006. godine kao menadžer u Dukatu/Lactalisu u Hrvatskoj i diljem šire regije, a 2013. godine postao je član Uprave za prodaju u Tvornici duhana Rovinj.

Kada je 2015. godine BAT preuzeo TDR u transakciji od 505 milijuna eura, s čime je tvornica dobila svojevrsni vjetar u leđa, Kolobara je podržao uspješni proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je postao član Uprave za maloprodaju. Kolobara je istaknuo da BAT u regiji ima snažnu tržišnu poziciju, kvalitetne odnose sa svim ključnim dionicima i izvrstan tim. Sjedište tvrtke je u Zagrebu i obuhvaća ukupno osam tržišta uključujući Hrvatsku – Sloveniju, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo – a s novom organizacijom postali su dio velike BAT-ove regije južna Europa, sa sjedištem u Italiji.

U Hrvatskoj, kao jedan od najvećih privatnih investitora i poslodavaca, zapošljava 1650 ljudi.  Kako podsjećaju iz BAT-a, osim proizvodnje i maloprodaje, dodanu vrijednost stvaraju i u poljoprivrednom sektoru kao najveći otkupljivač domaćeg duhana od 500 kooperanata u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji. "Naš fokus će u narednim godinama biti jačanje biznisa u svim segmentima i nastavak ulaganja u zaposlenike čiji je talent sve više prepoznat i na razini BAT grupe", poručio je novi direktor Zvonko Kolobara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close