Anton Kovačev imenovan članom Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2012. u 12:27
Anton Kovačev / Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Europska Udruga javnih banaka osnovana je 2000. godine, a HBOR je postao članom 2007. godine.

Na jučer održanoj Godišnjoj skupštini Europske udruge javnih banaka, Anton Kovačev  kojemu je dvogodišnji mandat predsjednika Udruge istekao 08. prosinca 2012., imenovan je članom Upravnog vijeća udruge, priopćeno je iz HBOR-a.

Antonu Kovačevu nakon dvogodišnjeg mandata ponuđen je novi dvogodišnji mandat na mjestu predsjednika Udruge, međutim nije ga prihvatio zbog obveza koje ima u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Hrvatska banka za obnovu i razvitak ove je godine zabilježila gotovo 50 postotni rast kreditne aktivnosti, a još snažnija aktivnost Banke očekuje se u sljedećoj godini. Kako bi se zadržao kontinuitet rada Udruge te kako bi svojim znanjem i dvadesetogodišnjim iskustvom koje je stekao kao predsjednik HBOR-a pridonio radu Udruge, Anton Kovačev prihvatio je imenovanje članom Upravnog vijeća koje se sastoji od šest članova.

Ovom prilikom Anton Kovačev je rekao: „Zahvaljujem se na iskazanoj časti i ponuđenom novom mandatu, međutim u ovoj situaciji smatram kako je od iznimne važnosti da HBOR zauzme još značajniju i aktivniju ulogu u potpori hrvatskog gospodarstva. Zbog toga se želim u potpunosti posvetiti HBOR-u dok ću se na mjestu člana Upravnog vijeća zalagati za jačanje udruge i zastupanje interesa razvojnih banaka.“
Europska Udruga javnih banaka osnovana je 2000. godine, a HBOR je postao članom 2007. godine. Cilj udruge je zastupanje interesa banaka u državnom vlasništvu, razvojnih banaka i agencija u odnosu na zakonodavstvo Europske Unije i parlament. U svojstvu predsjednika EAPB-a, Kovačev je od početka svog dvogodišnjeg mandata zastupao članice udruge prema nadležnim tijelima Europske unije, ponajprije Europskoj komisiji, Europskom parlamentu te europskim financijskim institucijama.

Za novog predsjednika Udruge izabran je predsjednik Uprave poljske razvojne banke BGK (Bank Gospodarstwa Krajowego) Dariusz Daniluk.

Komentirajte prvi

New Report

Close