Akademik Zvonko Kusić na čelu Todorićeve Avive

Autor: Darko Bičak , 11. prosinac 2016. u 22:00
Akademik Zvonko Kusić je poznati onkolog, Foto: Pixsell

Čelni čovjek HAZU-a želi povezati medicinsku praksu i znanstveni rad.

Agrokor Ivice Todorića je u svoj sustav doveo još jednog “kapitalca” u osobi Zvonka Kusića, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) koji je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Poliklinike Aviva. Istodobno je dr. Sandra Morović imenovanu za novu medicinsku ravnateljicu te zdravstvene institucije koja posluje u sklopu koncerna Agrokor.

Kusić je, na prigodnoj svečanosti u četvrtak, istaknuo da je vizija Avive postati ustanova za pružanje zaokružene vrhunske usluge medicinske dijagnostike i individualizirane terapije koristeći najsuvremenije znanstvene i stručne spoznaje, pri čemu je uvijek bolesnik u središtu pozornosti. Dodao je da će s njegovim dolaskom Poliklinika intenzivirati svoju znanstvenu djelatnost i suradnju s domaćim i stranim institucijama i organizacijama.

Najavio je i da će prevencija i rehabilitacija također biti u djelokrugu djelatnosti Poliklinike. Sadašnja Aviva ima svoje korijene u Poliklinici Nemetova koja je osnovana 1978. i bila je prva privatna zdravstvena ustanova na ovom području. Agrokor je u nju ušao 2012. kada ju je kupio od osiguravajuće kuće Basler. Poliklinika zapošljava osamdesetak djelatnika te pruža široku lepezu usluga.

Komentari (3)
Pogledajte sve

kupite u konzumu, platite račune u konzumu da vam dođu ovrhe jer todi ne prosljeđuje naplaćene pare i s vrečicom odite u avivu na lječenje. mađala uz jamnicu po kubiku 0,0016 kuna

jel to znaci da se odes lecit privatno a ovi prave znanstvene radove na tebi?

Člankom 58 st.1 Zakona o zdravstvenoj zaštiti propisana je nadležnost Upravnog vijeća zdravstvene ustanove na način da je ono nadležno : donositi statut i druge opće akte ustanove, donositi financijski plan i zarvšni račun, analizira financijsko poslovanje te u slučaju gubitka u poslovanju bez odgađanja o tome obaviještava osnivača, odlučuje o pravima radnika u drugom stupnju …. Ukoliko u zdravstvenoj ustanovi AVIVA Upravno vijeće svoju djelatnost obavlja u skladu s rečenim zakonom, ne vidim u čemu bi za obavljanje tih poslova trebao biti “kapitalni” značaj predsjednika HAZU-a.
Možda se tu ipak ne radi o imanovanju za predsjednika Upravnog, nego za predsjednika Stručnog vijeća čija je nadležnost propisana člankom 66 Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

New Report

Close