Žrtvama s Facebooka ukrali 60.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2017. u 10:14
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Trojicu muškaraca u dobi od 42, 39 i 51 godinu Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku ispitalo je zbog prijevare pri kojoj su prevarili desetke ljudi putem Facebooka.

Kako piše Glas Slavonije, odvjetništvo sumnjiči trojku da su od 4. travnja prošle pa do 20. listopada ove godine u Donjem Miholjcu, zajedno i prema prethodnom dogovoru s unaprijed stvorenom nakanom da se okoriste tuđim novcem, putem društvene mreže Facebook pronalazili oglase u kojima određene osobe potražuju robu i predmete koje bi željele kupiti. Potom su Miholjčani tim osobama na prodaju nudili tražene predmete i robu, iako ih uopće nisu imali, niti su ih planirali nabaviti. Kada bi im se javili građani koji su htjeli nešto kupiti, osnovano sumnjaju istražitelji, obećavali su im isporuku traženih predmeta no prije toga bi tražili da kupci uplate novac na njihova imena. 

Ne sumnjajući u iskrenost ponuditelja robe građani su im novce uplaćivali očekujući i da će im plaćeno biti i isporučeno.

– Budući da prema unaprijed stvorenoj nakani dogovorene stvari nisu isporučili niti su novac vratili, osnovano se sumnja da su si pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 59.251,76 kuna – navode u osječkom Općinskom državnom odvjetnoštvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close