Žito otvara 250 do 300 radnih mjesta

Autor: Branimir Bradarić/VL , 06. srpanj 2015. u 09:52
Vlasnik Žita iz Osijeka Marko Pipunić/Davor Javorović/PIXSELL

Planira se gradnja modernih pogona za proizvodnju pršuta, trajnih kobasica i salama, suhomesnatog komandnog mesa kao i pogon za pakiranje i konfekcioniranje tih proizvoda.

Ulazeći prije 25 godina u poduzetničke vode osječki poduzetnik Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, maštao je o uspjehu i velikim poslovnim rezultatima.

Danas, 25 godina kasnije, može se reći da je mašta postala stvarnost te da je tijekom godina Žito postalo respektabilna tvrtka. Međutim, san još nije prestao te Pipunić nastavlja s ulaganjima i jačanjem tvrtke. Na obilježavanju 25. godišnjice rada tvrtke Pipunić je obznanio da Žito kreće u realizaciju ciklusa investicija vrijednih oko 1,4 milijarde kuna, u 20 projekata. "Ovo je jedna nova i drugačija priča iz Slavonije. Planiramo da ćemo za dvije godine otvoriti novih 250 do 300 radnih mjesta i godišnje generirati milijardu kuna novoga prihoda. Prvi ciklus investicija, vrijednih 600 milijuna kuna, pokrenuli smo prije desetak dana kod Čepina. Drugi ciklus investicija krenut će u realizaciju na jesen ili najkasnije na proljeće", rekao je Pipunić.

Planira se gradnja modernih pogona za proizvodnju pršuta, trajnih kobasica i salama, suhomesnatog komandnog mesa kao i pogon za pakiranje i konfekcioniranje tih proizvoda. U planu je i gradnja prezentacijskog centra u kojemu bi se posjetiteljima, uz degustaciju proizvoda, prikazao i način proizvodnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close