Zgroženi gostovanjem Judith Reisman u Hrvatskom Saboru

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2013. u 12:04
Zgrada Hrvatskog sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Građanska inicijativa ‘Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku’ poslalo je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku RH Ivi Josipoviću povodom gostovanja Judith Reisman u Hrvatskom Saboru.

Građanska inicijativa 'Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku' poslalo je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku RH Ivi Josipoviću povodom gostovanja Judith Reisman u Hrvatskom Saboru.

Pismo supotpisuju udruge “David”, “Protagora”, Centar za građansku hrabrost, Građanska Akcija i građanska inicijativa “Nisam Vjernik”.

Njihovo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Izražavamo zgražanje skandaloznim medijskim najavama da će u prostorima Hrvatskog Sabora u četvrtak 31. siječnja 2013. u 11:00 h nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava homoseksualaca i banaliziranju holokausta. Pozivamo Vas da shodno svojoj funkciji zaštitite dignitet institucije kojom predsjedate i spomenutoj otkažete gostoprimstvo.

Riječ je o osobi koja se predstavlja kao znanstvenik, ali nije pravi znanstvenik. Naime, ona nije objavila niti jedan znanstveni rad u ozbiljnom, u peer-reviewed, znanstvenom časopisu. Knjige koje piše objavljuju izdavačke kuće koje se ne bave znanstvenim izdavaštvom, već religijskom ili političkom (konzervativnom) literaturom. Riječ je o publicistkinji koja putuje po svijetu i zastupa teoriju globalne urote po kojoj je cilj i seksualne edukacije i pornografije promocija homoseksualnosti, te pedofilije i sličnih devijacija.

Nadalje, poznato je da Reisman tvrdi da je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret te da je pristaša povijesno revizionističkih ideja predstavljenih u knjizi 'Ružičasta svastika'. Zgrada Hrvatskog Sabora je simbol naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, a upravo te vrijednosti bi nastupom Judith Reisman bile dovedene u pitanje.

Njezin boravak u Hrvatskoj trebao bi biti vrhunac višemjesečne kampanje klerikalnih krugova, koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. Lažno predstavljena kao znanstvenica Judith Reisman je u Hrvatsku dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod “zločinačko homoseksualno-pedofilskog” rada Alfreda Kinseya.

Klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH, a koja svoje “znanstveno utemeljenje” nalazi u djelovanju Judith Reisman, sve više poprima nasilna obilježja, odnosno izaziva nasilne posljedice. Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju. Javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova u slučajevima plakata za Gavellinu predstavu “Fine mrtve djevojke” i film “Svećenikova djeca”, bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula
Zdravstvenog odgoja.

Djelovanje Judith Reisman izgubilo je odavno bilo kakav značaj u njenoj domovini i ona zadnjih godina nastupa u sličnim klerikalnim kampanjama po Trećem svijetu. Hrvatska je na pragu da postane članica EU i smatramo da bi nastup spomenute u Hrvatskom Saboru predstavljao gaženje Ustava i njegovih vrijednosti, te civilizacijskih i državno-političkih težnji naše države. Zagovornici smo vjerskih sloboda i slobode izražavanja; nemamo ništa protiv toga da ona o zdravstvenom odgoju debatira sa stručnjacima koji su na njemu radili u medijima ili na javnim tribinama, ali ne možemo zamisliti niti jedan parlament uljuđene zemlje koji bi ugostio osobu koja zastupa ideje suprotne ljudskopravaškim vrijednostima, a kojima se širi mržnju i potiče na nasilje, te vas još jednom pozivamo da Judith Reisman otkažete gostoprimstvo.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Strašno. Prestrašno. Ovo su udruge za ljudska prava. Da nije tragično, bilo bi komično

New Report

Close