Zgroženi gostovanjem Judith Reisman u Hrvatskom Saboru

Zgrada Hrvatskog sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL Zgrada Hrvatskog sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Građanska inicijativa 'Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku' poslalo je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku RH Ivi Josipoviću povodom gostovanja Judith Reisman u Hrvatskom Saboru.

Građanska inicijativa 'Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku' poslalo je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku RH Ivi Josipoviću povodom gostovanja Judith Reisman u Hrvatskom Saboru.

Pismo supotpisuju udruge “David”, “Protagora”, Centar za građansku hrabrost, Građanska Akcija i građanska inicijativa “Nisam Vjernik”.

Njihovo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Izražavamo zgražanje skandaloznim medijskim najavama da će u prostorima Hrvatskog Sabora u četvrtak 31. siječnja 2013. u 11:00 h nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava homoseksualaca i banaliziranju holokausta. Pozivamo Vas da shodno svojoj funkciji zaštitite dignitet institucije kojom predsjedate i spomenutoj otkažete gostoprimstvo.

Riječ je o osobi koja se predstavlja kao znanstvenik, ali nije pravi znanstvenik. Naime, ona nije objavila niti jedan znanstveni rad u ozbiljnom, u peer-reviewed, znanstvenom časopisu. Knjige koje piše objavljuju izdavačke kuće koje se ne bave znanstvenim izdavaštvom, već religijskom ili političkom (konzervativnom) literaturom. Riječ je o publicistkinji koja putuje po svijetu i zastupa teoriju globalne urote po kojoj je cilj i seksualne edukacije i pornografije promocija homoseksualnosti, te pedofilije i sličnih devijacija.

Nadalje, poznato je da Reisman tvrdi da je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret te da je pristaša povijesno revizionističkih ideja predstavljenih u knjizi 'Ružičasta svastika'. Zgrada Hrvatskog Sabora je simbol naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, a upravo te vrijednosti bi nastupom Judith Reisman bile dovedene u pitanje.

Njezin boravak u Hrvatskoj trebao bi biti vrhunac višemjesečne kampanje klerikalnih krugova, koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. Lažno predstavljena kao znanstvenica Judith Reisman je u Hrvatsku dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod “zločinačko homoseksualno-pedofilskog” rada Alfreda Kinseya.

Klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH, a koja svoje “znanstveno utemeljenje” nalazi u djelovanju Judith Reisman, sve više poprima nasilna obilježja, odnosno izaziva nasilne posljedice. Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju. Javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova u slučajevima plakata za Gavellinu predstavu “Fine mrtve djevojke” i film “Svećenikova djeca”, bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula
Zdravstvenog odgoja.

Djelovanje Judith Reisman izgubilo je odavno bilo kakav značaj u njenoj domovini i ona zadnjih godina nastupa u sličnim klerikalnim kampanjama po Trećem svijetu. Hrvatska je na pragu da postane članica EU i smatramo da bi nastup spomenute u Hrvatskom Saboru predstavljao gaženje Ustava i njegovih vrijednosti, te civilizacijskih i državno-političkih težnji naše države. Zagovornici smo vjerskih sloboda i slobode izražavanja; nemamo ništa protiv toga da ona o zdravstvenom odgoju debatira sa stručnjacima koji su na njemu radili u medijima ili na javnim tribinama, ali ne možemo zamisliti niti jedan parlament uljuđene zemlje koji bi ugostio osobu koja zastupa ideje suprotne ljudskopravaškim vrijednostima, a kojima se širi mržnju i potiče na nasilje, te vas još jednom pozivamo da Judith Reisman otkažete gostoprimstvo.

Komentari (1)
  • crnaguja
    crnaguja 15:13 28.1.2013.

    Strašno. Prestrašno. Ovo su udruge za ljudska prava. Da nije tragično, bilo bi komično

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve