Žestoki obračun Matića i Ivića u Saboru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2013. u 17:51
Predrag Matić, Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Matić mu je uzvratio da knjigu nije dobro pročitao te da bi ju trebao pročitati još jednom.

 HDZ-ov zastupnik Tomislav Ivić upitao je danas ministra branitelja Predraga Matića zašto je ratni staž koji je naveo u svojoj knjizi u neskladu s onim u Registru branitelja, na što mu je Matić uzvratio optužbom da Ivić "ima više ratnih dana od generala Glavaša koji ga je primio u vojsku" te da je, za vrijeme tog staža podučavao obranu i zaštitu.

Ivić je, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, ministru spočitnuo da mu se u registru vodi ratni put dok je, prema vlastitom priznanju, bio na ljetovanju.

Matić mu je uzvratio da knjigu nije dobro pročitao te da bi ju trebao pročitati još jednom.

"Nakon što sam se borio za Hrvatsku i devet mjeseci proveo u logorima, vjerojatno nisam zdrav kao neki među vama, ali ne vjerujem da sam tolika budala i toliki luđak da ne inzistiram da se prvo provjeri moj ratni put kod objave registra Hrvatskih branitelja. Prvo ime koje je objavljeno je moje ime, na što sam jako ponosan", rekao je Matić.

Kazao je i kako iz internetskih komentara vidi da mu popularnost raste svaki puta kada Hrvatski list objavi negativno intoniran članak o njemu.

"Čitam vaše novine, Hrvatski list, koji je objavio neke stvari o meni. Prateći komentare na internetu, primjetio sam da mi svaki puta nakon toga raste popularnost", rekao je Matić.

"Čitam komentar, 'ko je taj Matić da mu se ne može stati na kraj'. Možete mi stati na kraj, kao što ste stali na kraj Igoru Rađenoviću, Dušanu Miljušu i supruzi gradonačelnika Sabe", kazao je.

Matić je dodao i da ga, otkad je ministar, svašta pitaju, pa su ga, kaže, pitali i koji je najbolji toaletni papir u hrvatskoj.

"Rekao sam, Paloma pa Teta Violeta pa Hrvatski list", rekao je Matić i odmah dodao da je taj tjednik koristio kao toaletni papir i primijetio da iza njega "ostaju crni prsti i drugi dio tijela, koji se ne vidi".

Ivića je optužio da "kao svi iz bivšeg Saveza komunista tvrdi da je podrivao sustav iznutra", da "ima više ratnih dana od Glavaša koji ga je primio u vojsku", te da je u vrijeme za koje mu se vodi ratni staž, predavao obranu i zaštitu.

"Vjerojatno ste pripremali mladu hrvatsku vojsku za rat u Hrvatskoj", rekao je Matić, na što je Ivić ustvrdio da Matić "uporno izbjegava odgovoriti na pitanje".

"Upravo vi se ponašate u skladu s onom – ne čujem, ne čujem", kazao je Ivić.

U zaštitu svog ministra stao je i premijer Zoran Milanović, koji je Iviću poručio kako "nije u redu tako napadati čovjeka koji se borio za Hrvatsku i devet mjeseci proveo u logoru s druge strane granice".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Matićev ratni put počinje sredinom listopada 1991. godine kada su ga ‘iz podruma dječijeg vrtića prisilno istjerali vojni policajci, gurnuli mu oružje u ruke i potjerali na prvu crtu. Do tada je bio na borbenoj zadaći organiziranja obrane Crikvenice od navale srbočetničkog agresora’, kaže Mažar.

http://www.tjednik.hr/vijest/vijesti/59014/Vinko-Ma-ar-Predrag-Mati-nije-branio-Vukovar-mo-da-Crikvenicu-i-Krk

ma sto nego napadati , kad smeće sere po svima kojima stigne i napada, jedino što zna je bježat glavom bez obzira , neka se odrekne mirovine zauvjek a ne sad kad je na vlasti a poslje je dobra i mirovina , dvoličje da nemože veče bit, srsmooootaaa

New Report

Close