Želite vrtnu parcelu u Zagrebu? Morate ispuniti ove uvjete

Autor: Marija Crnjak , 06. svibanj 2013. u 13:33
Thinkstock

U tijeku su još dva natječaja za vrtove koje će Grad davati na besplatno korištenje na dvije godine. Do 10. svibnja traje natečaj za vrt u Novom Zagrebu istok (ulica Nikole Andrića), a do 17. svibnja natječaj za vrtove u Sesvetama. To je još 175 parcela.

Na prvi od tri objavljena natječaja za gradske vrtove u Zagrebu do sad se javilo 77 građana, a može se očekivati i još veći broj ako u međuvremenu stignu i zahtjevi poslani poštom, doznaje Poslovni.hr od Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Radi se o natječaju za davanje na korištenje vrtnih parcela na području gradske četvrti Novi Zagreb zapad (Čavoglavska ulica), koji je zaključen 2. svibnja, a s sudeći prema tome da su na toj lokaciji na raspolaganju 102 parcele, svoj bi besplatni vrt od Grada mogli dobiti svi koji su se javili na natječaj.

U tijeku su još dva natječaja za vrtove koje će Grad davati na besplatno korištenje na dvije godine (s mogućnošću produljenja). Do 10. svibnja moguće se javiti na natečaj za vrt u Novom Zagrebu istok (ulica Nikole Andrića), a do 17. svibnja otvoren je natječaj za vrtove u Sesvetama (Senjska ulica). To je još 175 parcela koje će Grad dati na raspolaganje, uz besplatnu komunalnu vodu i ogradu, no ipak će se morati ispuniti neki uvjeti.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele tako imaju samo osobe s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nemaju u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Također, zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva, a ako broj zahtjeva premaši broj parcela, prednosti u natjecanju su što dulji život u Zagrebu, stanovanje u susjedstvu vrta, te socijalni status, pa će dodatne bodove dobiti oni s manjim primanjima, umirovljenici, nezaposleni i branitelji, te višebrojne obitelji.

Komentirajte prvi

New Report

Close