Želite biti direktor u Londonu ili Seulu? HTZ ima posao za vas

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja, odnosno do 13. prosinca 2018. godine.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je natječaj za izbor direktora predstavništava za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južne Koreje sa sjedištem u Seulu gdje se ured predstavništva otvara po prvi put, izvijestio je HTZ u srijedu.

Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja, odnosno do 13. prosinca 2018. godine.

Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati dužnost direktora.

Moraju i poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva.

Turističko vijeće HTZ-a oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura. Predsjednica mu je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je član Povjerenstva kao vanjski suradnik.

"Raspisan je natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji gdje po prvi puta otvaramo svoje predstavništvo budući da je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima zbog čega smo nedavno i otvorili ured u Kini te nam nakon Seula slijedi procedura za otvaranje ureda u Los Angelesu", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Dodao je kako je iznimno važno i tržište Velike Britanije koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima turističkog prometa te s kojeg se u ovoj godini ostvaruje rast od osam posto.

"Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni pojedinci i dokazani profesionalci koji će svojim radom značajno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i poželjne turističke destinacije", rekao je Staničić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve