Zelena čistka na Cresu

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 09:21
Thinkstock

Pod geslom „Očistimo Cres u jednom danu!“ organizirana je volonterska ekološka akcija kako bi svi dali svoj osobni doprinos čišćem i očuvanijem okolišu koje je zajedničko dobro.

Grad Cres i Turistička zajednica su povodom nacionalne kampanje „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, koja je održana 18. travnja, organizirali čišćenje, uređenje i odvoz otpada na području grada Cresa. Pod geslom „Očistimo Cres u jednom danu!“ organizirana je volonterska ekološka akcija kako bi svi dali svoj osobni doprinos čišćem i očuvanijem okolišu koje je zajedničko dobro. Uoči akcije su preko plakata, web i Facebook stranica pozvali sugrađane da udruže napore kako bi pokazali koliko im je važan okoliš i priroda, te što se sve može učiniti u samo jednom danu.

Građani su pozvani da očiste i urede svoje okućnice, da potaknu susjede i prijatelje na važnost čistog i urednog okoliša. Za tu svrhu su mimo rasporeda bili postavljeni kontejneri za krupni otpad na uobičajenim lokacijama.

Planiralo se čistiti nekoliko lokacija u okolici grada Cresa (povijesna staza Cres-Loznati-Krčina-Cres, uvala Piskel, šetnica i plaže Piskel-Dražice. Zbog lošeg vremena akcija je u Cresu odgođena za subotu, 25. travnja, a u Belom i Martinšćici je provedena kako je planirano.

U Belom je akciju koordinarao LAG Volim Beli i radilo se na više lokacija: od Pojana do Belog uz potok, put Kalvarija, okoliš oko gostionice Beli, najmlađi su čistili plažu, a alpinisti Ispod rimskog mosta. Iako se zbog lošeg vremena odazvalo nešto manje volontera (ukupno njih tridesetak) nego što su koordinatori očekivali, akcija se produžila i na nedjelju.

U Cresu je u akciji sudjelovalo dvadesetak volontera predvođenih zamjenicom gradonačelnika Jadrankom Blatt, među njima su bili i članovi NK “Cres” koji su došli sa svojim trenerom Zlatanom Havićem, a odazvali su se i djelatnici komunalnog društva. Ukupno je odvezeno 12 kamiona raznog materijala iz uvale Piskel.

Grad Cres i Turistička zajednica Grada Cresa pobrinuli su se za okrijepu svih volontera, ali najveća je nagrada svima bilo zadovoljstvo odrađenim poslom uz ugodno druženje.

Komentirajte prvi

New Report

Close