Zbog povoljnijih cijena namirnica, ovdje kupuju svi Slavonci: Pogledajte koliko je sve jeftinije nego u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2017. u 15:06
Foto: Thinkstock

Dugogodišnja navika kupnje puno jeftinije Vegete, kole, piva, ali i cigareta i duhana ne jenjava.

Nikakve akcije, popusti "super srijede" ili "top vikendi" u Hrvatskoj ne mogu spriječiti Slavonce i Baranjce da odustanu od navike kupovanja u Bogojevu, prvome mjestu do graničnog prijelaza Erdut. Prodavaonice "Niš" i "Ducko", ali i ljekarna "Zlatni lav" prava su meka mnogima koji onamo odlaze i nekoliko puta mjesečno, donosi Glas Slavonije.

Dugogodišnja navika kupnje puno jeftinije Vegete, kole, piva, ali i cigareta i duhana ne jenjava. Prepoznali su to i u Bogojevu, pa su ne tako davno proširili prodavaonicu, a ni u ljekarni tik uz "Niš" nije manja gužva.

– Da, dolaze nam Slavonci i uglavnom kupuju paracetamole, razne tablete protiv bolova. U vas su puno skuplje, ali i koliko čujemo ne mogu se dobiti bez posebnog liječničkog recepta. Najtraženije su tablete Analgin i Ketonal, ali često kupuju i razne kreme za ublažavanje bola, pa čak i tablete kao nadomjestak prehrani – rekao je mladi ljekarnik u "Zlatnom lavu".

Osim što se mogu dobiti u slobodnoj prodaji, tablete protiv bolova puno su jeftinije nego u Hrvatskoj. Primjerice, kutija Analgina stoji tek pet kuna, a slična je i cijena Ketonala. Isplativ je i Refemin, hormonske tablete na biljnoj bazi koji stoji upola niže nego u Hrvatskoj. Ne čudi stoga da su lijekovi, uz cigarete, jedan od najtraženijih proizvoda u Srbiji.

Tek nekoliko metara dalje je "Niš", odakle Slavonci uglavnom odnose sokove (čija se cijena razlikuje od onih u Hrvatskoj i do pet kuna), alkoholna pića jeftinija od onih u Hrvatskoj za 30-ak kuna, ali i već spomenutu Vegetu, koja za 400 g stoji tek 10,50 kuna. Drastična razlika je i u cijeni 96-postotnog alkohola, koji je ondje samo 11, a u nas se ne može pronaći ispod stotinu kuna.

– Pravim liker od višnje i svakako mi je isplativo doći i kupiti alkohol. Ne smije se prenijeti više od litre po osobi, no uspijevamo nekako prošvercati još litru do dvije – rekla je Osječanka koja u "Niš" dolazi jednom mjesečno i po cigarete na kojima po kutiji uštedi i do deset kuna.

 Jeftiniji su i razni drugi proizvodi poput tijesta, higijenskih potrepština, čajeva, slatke paprike, suhomesnatih proizvoda, piše Glas Slavonije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Najglasniji su upravo ovi licemjeri, koji su veliki zagovornici uvođenja poštene trgovačke prakse, a svoje kupovine obavljaju u susjednim državama.

evo kolegice miami vaše teme, pa vi sada objasnite zašto hrvatski građani odlaze po lijekove u Srbiju, BiH, ima li to kakve veze s našom politikom, koja već duži niz godina rastjeruje svoje građane širom regiona i EU po raznim osnovama, što privremeno, povremeno ili trajno, zašto oni gledaju na nekoliko kuna razlike, dok ministrica obnavlja, renovira stan za 600-700kn?

New Report

Close