‘Zaustavite odljev kvalitetne radne snage!’

Autor: Marina Šunjerga/VL , 13. veljača 2017. u 22:00
Martina Dalić u Američkoj gospodarskoj komori/Ž. L./PIXSELL

Proizvođači na poslovnom ručku AmChama zasuli potpredsjednicu Vlade.

Odljev majstora cjevara, varioca i sličnih obrtničkih zemalja u EU te odlazak IT stručnjaka mogao bi uništiti domaće gospodarstvo, upozorili su poduzetnici u proizvodnji potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić te od nje zatražili hitne mjere kojima bi se izvoz radne snage zaustavio.

Interventne mjere, kako ih je nazvao poduzetnik Luka Gašpar iz tvrtke Emerson, važnije su u tome nego ikojem drugom, istaknuto je jučer na poslovnom ručku u organizaciji Američke gospodarske komore (AmCham). Dalić je kazala da je svjesna problema manjka kvalitetne radne snage te se složila da treba pronaći način da se zaustavi njen odljev u inozemstvo.

Obećala je kontinuirani gospodarski rast od 5 posto te pojeftinjenje nekih usluga kroz liberalizaciju. Uskoro bi mogle pojeftiniti autoškole i javnobilježničke i odvjetničke usluge, ali to će ovisiti i o stavu strukovnih komora koje se moraju uskladiti s ministarstvom. "Hrvatska ažurira registar neporeznih nameta s ciljem da ispita svrhovitost svakog. Sljedećih tjedana očekujem da će se registar javno objaviti. U suradnji sa socijalnim partnerima krenut ćemo u njegovo pročešljavanje s ciljem da se tijekom ove godine ti nameti smanje za 30-ak posto", najavila je Dalić.          

Komentirajte prvi

New Report

Close