Radom svojih zatvorenika, kaznionica zaradila 345 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2016. u 12:45
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dio novca koji zatvorenici zarade ide njima, ostalo se ulaže u poboljšanje uvjeta života u zatvoru, čime se smanjuju ukupni troškovi iz državnog proračuna, a podiže kvaliteta života.

Radom zatvorenika lani je Zatvor Osijek uprihodio gotovo 345 tisuća kuna, što je deseterostruko više nego 2012., kada su zatvorenici zaradili samo oko 32 tisuće kuna.

Uz veliki trud uprave Zatvora povećana je kvaliteta života zatvorenika, njihove su žalbe svedene na minimum i smanjeni su režijski troškovi, piše Glas Slavonije.

– Dio novca koji zatvorenici zarade ide njima, ostalo se ulaže u poboljšanje uvjeta života u zatvoru, čime se smanjuju ukupni troškovi iz državnog proračuna, a podiže kvaliteta života. Tako su u samo godinu dana, u 2015. u odnosu na 2014. troškovi za vodu smanjeni za oko 100 tisuća kuna. U istom razdoblju smanjili smo troškove za struju za oko 23 tisuće kuna, dok su troškovi za odvoz otpada u 2015. godini smanjeni trostruko u odnosu na 2012. – kazao je Franjo Lulić, upravitelj osječkog Zatvora.

Komentirajte prvi

New Report

Close