Zastupnici opet na godišnjem, a neki ni sami ne znaju zašto

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2018. u 09:47
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jandroković smatra da im građani ovu stanku ne bi trebali zamjeriti: “Ovaj saziv Sabora ima najveći broj radnih dana i radnih sati i zakona koje smo donijeli”.

Saborske zastupnike u veljači je "zaskočila" neočekivana stanka, naime, na godišnjem su odmoru od petka, a da nekima nije jasno zašto.

"Saznao sam negdje u četvrtak i meni je potpuno nejasno zbog čega radimo pauzu", kazao je SDP-ov Bojan Glavašević, a Mostov Nikola Grmoja smatra da "potrebe za tom pauzom nema".

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković o razlogu pauze za Novu TV je rekao – to je bila odluka Predsjedništva Sabora: "Nitko od zastupnica i zastupnika, predstavnika klubova nije u tom trenutku rekao ništa protiv te odluke".

"Nismo ni shvatili moram priznati na toj sjednici Predsjedništva da će biti neka stanka u veljači tako da nismo imali ni prilike se pobuniti. Ja sam se u četvrtak jako iznenadila da ovaj tjedan nema sjednice Sabora i ne razumijem zašto je nema", rekla je GLAS-ova Anka Mrak Taritaš.

Jandroković smatra da im građani ovu stanku ne bi trebali zamjeriti: "Ovaj saziv Sabora ima najveći broj radnih dana i radnih sati i zakona koje smo donijeli".

Podsjetimo, 9. saziv Sabora je konstituiran prije 523 dana, a od tada do danas plenarno je zasjedao 156 dana. Većina radnika u Hrvatskoj, pretpostavimo li da rade pet dana u tjednu i koriste godišnji odmor, u tom je razdoblju radila oko 320 dana, dakle dvostruko više, zaključuje Nova TV.

Komentirajte prvi

New Report

Close