Započeli pregovori s potencijalnim koncesionarima autocesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2015. u 11:57
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Pregovori će trajati ukupno tri dana.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u srijedu su započeli pregovori s ponuđačima u procesu monetizacije autocesta, potvrđeno je Hini iz toga ministarstva.

Pregovori će trajati ukupno tri dana tijekom kojih će potencijalni koncesionari koji su predali neobvezujuće ponude na temelju nacrta koncesijskog ugovora, pojedinačno nastupiti pred Vladinim Povjerenstvom za monetizaciju.

Sa svim ponuđačima razgovarat će se o istim točkama i temama iz nacrta koncesijskog ugovora, ističu u Ministarstvu.

Objašnjavaju kako su ponuditelji sa savjetnicima u pregovaračkoj komunikaciji od predaje neobvezujućih ponuda, ali da ovaj tjedan članovi Vladina Povjerenstva za privatizaciju "fizički sjedaju za stol" s predstavnicima ponuđača to jest njihovim zastupnicima i odvjetnicima.

Dolazak predstavnika ponuđača na pregovore najbolji je dokaz da oni nisu odustali od natječaja za monetizaciju autocesta, kažu u Ministarstvu.

Iz Ministarstva su već ranije opovrgli tvrdnje predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića o tome da su ponuđači u procesu monetizacije autocesta povukli svoje ponude.

Krajem prošle godine pristigle su neobvezujuće ponude za koncesiju hrvatskih autocesta. Ponude su navodno dostavili investicijska banka Goldman Sachs, zajedno s hrvatskim mirovinskim fondovima, austrijski Strabag i australska Macquarie grupa.

Pregovarački proces trebao bi potrajati četiri mjeseca, a u travnju natjecatelji bi trebali biti pozvani da predaju obvezujuće ponude. Uslijedio bi postupak odabira najpovoljnije ponude, a odabrani natjecatelj će imati rok od tri mjeseca da zatvori financijsku konstrukciju i uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun.

Komentirajte prvi

New Report

Close