‘Zagrebačka pivovara pozitivan primjer spajanja kanadskih i hrvatskih interesa’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2014. u 16:32
Photo: Goran Jakus/24sata

Preuzimanje StarBeva 2012., u čijem je vlasništvom do tada bila i Zagrebačka pivovara, kompaniji Molson Coors otvorilo je mnogobrojne mogućnosti u ovoj regiji.

Zagrebačku pivovaru danas je posjetio kanadski ministar vanjskih poslova John Baird u sklopu svog trodnevnog posjeta Hrvatskoj, koji je s regionalnim predsjednikom Zagrebačke pivovare za Hrvatsku, BiH i Sloveniju Sergeyem Yeskovim obišao pogon te kompanije u vlasništvu Molson Coorsa, jedne od najvećih svjetskih pivarskih industrija od 2012. godine.

Tim posjetom šalje se važna poruka da Kanada prepoznaje značenje i važnost Zagrebačke pivovare za hrvatsko gospodarstvo. "Osim što je prepoznat naš velik doprinos hrvatskom društvu i gospodarstvu, ovaj posjet doživljavamo i kao poticaj da nastavimo uspješno poslovati i doprinositi zajednici", kazao je Yeskov.

Ministar Baird je istaknuo kako je Zagrebačka pivovara pozitivan primjer spajanja kanadskih i hrvatskih gospodarskih interesa. Sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između EU-a i Kanade (CETA), pomoći će Hrvatskoj i Kanadi stvoriti više prilika, radnih mjesta te napredak kroz povećanu trgovinu i ulaganja, kazao je.

Molson Coors je sjevernoamerička pivska kompanija utemeljena 2005. spajanjem pivarske industrije Molson iz Kanade i pivarske industrije Coors iz SAD-a. Operativni segmenti Molson Coorsa uključuju Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Srednju Europu.

Preuzimanje StarBeva 2012., u čijem je vlasništvom do tada bila i Zagrebačka pivovara, kompaniji Molson Coors otvorilo je mnogobrojne mogućnosti u ovoj regiji.

S obzirom na poslovnu suradnju koja veže Hrvatsku i Kanadu, ministar Baird u sklopu svojeg 3-dnevnog posjeta Hrvatskoj izrazio želju obići i Zagrebačku pivovaru.

Komentirajte prvi

New Report

Close