Zagreb postaje regionalno središte HP-a!

Autor: Bernard Ivezić , 26. svibanj 2015. u 16:32
Osim zagrebačkog, u regiji ostaje i ured HP-a u Beogradu/REUTERS

Selidba Hewletta Packarda.

Zagreb je promoviran u središte američkog IT diva Hewletta Packard za Jadransku regiju, doznaje Poslovni dnevnik.

Kompanija, koja je trenutačno na svjetskoj razini u procesu transformacije u dva poslovna subjekta HP Inc i Hewlett-Packard Enterprise, u Hrvatskoj planira biti zastupljena kroz obje kompanije i obje bi ovdje trebale imati veći broj regionalnih menadžerskih pozicija. Priču o novoj ulozi zagrebačkog sjedišta HP-a, koji je u Hrvatskoj jedna od najvećih IT kompanija i najveći prodavač osobnih računala, potaknulo je gašenje nekoliko regionalnih ureda HP-a.

Među inima, gasi se i ured HP-a u Sloveniji, koji je do sada u nekim funkcijama imao prednost nad zagrebačkim uredom. Službenih komentara iz HP-a nema, a neslužbeno se u branši ističe da je većini zaposlenika ureda u Ljubljani ponuđeno da zadrže svoju funkciju po uvjetom da se presele u Zagreb. Hoće li to prihvatiti ili ne znat će se kroz mjesec dana, koliko će trajati ova faza restrukturiranja. Ista ponuda, navodno, došla je i drugim zaposlenicima HP-a koji rade u regiji. Osim zagrebačkog, u regiji ostaje i ured HP-a u Beogradu. Gašenje ureda u Ljubljani dio je velikog vala gašenja ureda HP-a po cijelom svijetu.

U branši se komentira da je kompanije unazad nekoliko mjeseci ugasila veći dvoznamenkasti broj ureda. HP je započeo transformaciju kompanije u dva poslovna subjekta u posljednjem lanjskom tromjesečju. Odvojio je vrlo vitalnu proizvodnju i prodaju računala i printera od korporativnog hardvera i IT usluga. U sklopu plana kompanija je najavila smanjenje broja zaposlenih za pet tisuća i dio tih promjena sad se odvija na nižim razinama. Kad se odvajanje provede, posao sa printerima i računalima vodit će HP Inc, a ostatak Hewlett-Packard Enterprise.

Komentirajte prvi

New Report

Close