Vrdoljak očekuje veći rast od predviđenih 0,2 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2014. u 16:21
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Vrdoljak je to izjavio prilikom posjeta Ivancu i gradskoj upravi te gospodarskim subjektima u tom gradu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Ivancu kako očekuje da će gospodarski rast u ovoj godini bit nešto veći od predviđenih 0,2 posto, dok će slijedeća godina zasigurno biti obilježena značajnijim gospodarskim rastom, a i sve većim zapošljavanjem.

Vrdoljak je to izjavio prilikom posjeta Ivancu i gradskoj upravi te gospodarskim subjektima u tom gradu.

Svoja predviđanja da bi gospodarski rast mogao biti veći od, kako kaže, konzervativne procjene od 0,2 posto argumentira zakonskim okvirom za privlačenje i poticanje investicija, za koji kaže da je jedan od najkonkurentnijih u regiji. Optimizam temelji i na činjenici da nam se ulaskom u Europsku uniju otvorilo tržište od 500 milijuna stanovnika što našim izvoznicima daje dodatne mogućnosti.

Treba biti brz i efikasan u privlačenju i realizaciji investicija, isprovocirati rast potrošnje i smanjenje štednje, te sa industrijskom strategijom definirati povećanje izvozne produktivnosti i to je put za veći gospodarski rast, zaključuje Vrdoljak.

Na upit novinara komentirao je i posljednje događaje i stanje u stranci. Budući da se najveća medijska pažnja posvećuje HNS-u u Varaždinskoj županiji, gdje je i najveći broj isključenih članova, Vrdoljak odgovara da je HNS u toj županiji bio, i da je sada, te da će zasigurno još dugo vremena biti najjača organizacija HNS-a u Hrvatskoj. Kaže da HNS u Varaždinskoj županiji ima sjajne članove i lidere od kojih je i sam puno naučio i da se osobno ne brine za budućnost HNS-a u Varaždinskoj županiji.

Ministar gospodarstva, osim što je do podne u Varaždinu potpisao ugovore o dodjeli potpora za energetsku učinkovitost, obišao je i nekoliko gradova i tvrtki. U Ludbregu je posjetio ACG Lukaps, u Vinici pogon Vis konfekcije te tvrtku Drvodjelac u Ivancu. Riječ je o tvrtkama koje u svom poslovanju najavljuju nove investicije i nova zapošljavanja.

Komentari (3)
Pogledajte sve

I ja očekujem rast, i cjeli narod očekuje rast, ta očekivanja već traju i traju godinama.
To je ko’ onaj vic: na izlogu trgovine stoji natpis:”Od sutra pivo besplatno”

Dirljivo je gledati Vladin drugi ešalon (Vrdoljak, Maras, Opačić…) kako preuzima ulogu gospodarskih prognozera i kako jednostavno nastavljaju s identičnim, potrošenim besmislicama na kojima je stao, sada već posrnuli, prvi ešalon (Čačić, Linić, Hajdaš-Dončić, Grčić itd). Još jedan dokaz da sa stranačkom hijerarhijom koja se temelji na podobnosti i birokraciji možete stvoriti aparatčika koliko god hoćete, ali sa proporcionalno sve manjim profesionalnim i stručnim integritetom.

Klaun saslike sigurno svoja očekivanja bazira na preciznim i širokopojasnim izračunima!?

New Report

Close