Vrdoljak i Linić sastali se s francuskim poslovnjacima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. veljača 2013. u 21:28
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Gospodarski rast temeljen na investicijama okosnica je programa Vlade”, kazao je Linić.

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastali su se u ponedjeljak s Charlesom Paradisom, predsjednikom Hrvatsko-francuskog poslovnog vijeća MEDEF-a i izvršnim direktorom Bouygues Construction Concessions, predstavnicima francuskih poduzeća u Hrvatskoj i francuskog veleposlanstva u Zagrebu s kojima su razgovarali o gospodarskim pitanjima, posebice investicijama, priopćeno je iz vladinog ureda za odnose s javnošću.

"Gospodarski rast temeljen na investicijama okosnica je programa Vlade", kazao je Linić predstavljajući program hrvatske vlade u dijelu vezanom uz gospodarstvo.

Prema priopćenju, razgovaralo se o projektima u energetici, infrastrukturi i turizmu, a u tom je kontekstu bilo riječi i o uvođenju snažne financijske discipline, koje je započelo u prošloj godini. Ministar gospodarstva predstavio je niz konkretnih projekata vezanih za ulaganje u energetiku, za što je na sastanku iskazan najveći interes, dodaje se u priopćenju.

Francuska veleposlanica i Paradis su istaknuli interes francuskih kompanija za ulaganje u Hrvatskoj.

"Vašim ulaskom u Europsku uniju stvorit će se nove mogućnosti za ulaganja, stoga želimo što bolje upoznati Hrvatsku", rekao je Paradis.

Komentari (3)
Pogledajte sve

@ Twixer ,
u pravu si .
Neznaju svi Kinezi koliki je rast u Kini a koliki je pad u Hrvatskoj .
Dolaze u Hrvatsku misleći da je tu El Dorado .
Brzo uvide zabludu .
Kineza je u Hrvatskoj sve manje .
A u BiH ih je sve više .
U Sarajevu ih ima više nego Hrvata .

@Pero

U Francuskoj je isto lose po pitanju poreza. Ne treba ici u Katar i Rusiju po investitore. Treba ici u Francusku, Grcku, Madjarsku, Sloveniju.

Najbolje mi je kad Kineski investitori dodju u Hrvatsku. Mislim, kod dolazi investirati iz zemlje gdje ekonomja raste 8% u zemlju gdje ekonomija pada 2%?

U Hrvatskoj je porez na dobit 20 % + 12 % + 18 % prirez Zgb !

U Srbiji je porez 16 % .

Večim ulagačima 10 godina porez u Srbiji je nula !

Zato u Hrvatsku ne ulažu ni domaći a ni strani ulagaći .

New Report

Close