Volonter u dvije godine riješio milijunske dugove

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Nezavisni gradonačelnik Željko Lacković ima recept: srezati troškove administracije i objediniti javnu nabavu

Politikom štednje i racionalizacije poslovanja nezavisni đurđevački gradonačelnik Željko Lacković i njegov tim u dvije su godine uspjeli namiriti nagomilani gradski dug od oko pet milijuna kuna i dovesti proračun u ravnotežu, piše Večernji list. Za to je Lacković naišao i na odobrenje ljutih političkih protivnika iz SDP-s i HDZ-a, čiji su vijećnici podržali izvješće o izvršenju proračuna u 2014. godini, koje je pokazalo petmilijunski suficit.

Mandat bez naknade

Uravnoteženje poslovanja Lacković je ostvario dvjema polugama – smanjenjem troškova gradske administracije i objedinjavanjem javne nabave za sve javne ustanove i poduzeća. Jednostavno, ali i rijetko korišteno u mnogim drugim jedinicama lokalne uprave, pa i na državnoj razini.

'Plaće zaposlenika u gradskoj upravi i ustanovama prije dvije godine smanjene su između 1500 i 1800 kuna u bruto iznosu, što je donijelo uštedu od oko dva milijuna kuna, a za još milijun kuna u dvije godine smanjene su naknade gradskim vijećnicima i mjesnim odborima', pojašnjava Lacković, koji se na početku mandata bio odrekao gradonačelničke plaće te ne prima nikakvu naknadu iz javnog izvora.

Objedinjenjem javne nabave za ustanove i poduzeća, pak, došlo je do još 1,6 milijuna kuna ušteda.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
 • perod
  perod 10:04 7.6.2015.

  Zašto nemre Bandić? Zato jer bi mu ostalo tisuće rođaka bez posla i kruha. Svaki vrtić, škola, dom zdravlja….. ima drugu privatnu firmu koja siše proviziju od nabave wc papira

 • pepeinvest
  pepeinvest 18:16 6.6.2015.

  Respekt!

 • hasenfefer
  hasenfefer 17:17 6.6.2015.

  A zakaj to nemre napraviti i Bandić, već imamo najveći prirez na svijetu?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!