Vladimira Kovačevića zamijenili Tomislavom Mazalom

Autor: Marija Brnić , 01. lipanj 2014. u 22:00
Tomislav Mazal, novi predsjednik Uprave/Ž. B./PIXSELL

Nadzorni odbor bez obrazloženja smijenio predsjednika uprave, taj se potez komentira kao rezultat političkih previranja unutar koalicijske garniture.

Bez formalnog obrazloženja Nadzorni odbor slavonskobrodskog holdinga Đuro Đaković smijenio je predsjednika uprave Vladimira Kovačevića i njegovu dužnost prepustio Tomislavu Mazalu, dosadašnjem članom uprave zaduženim za obrambeni program, strana tržišta, marketing i pravne poslove.

Neslužbeno se u zagrebačkim poslovnim i političkim krugovima ovu kadrovsku promjenu komentira kao rezultat političkih previranja unutar vladajuće koalicijske garniture, koja su započela na lokalnoj razini, a na koncu se tema raspravljala i na najvišoj državnoj razini. Pri tom se smjenu Kovačevića drži popuštanjem HNS-ovih članova u NO-u pred SDP-ovima, koji su promjenu uprave zagovarali zbog navodnog nezadovoljstva rezultatima poslovanja tvrtke. Netom prije smjene Kovačević je zaključio vrijedan ugovor  s poljskim Newagom kojom se nakon 23 godine vraća proizvodnja lokomotiva u Đuru.

Tomislav Mazal, pravnik, koji je prije dolaska u NO i Upravu Đure Đakovića bio savjetnik za odnose s javnošću u Vladi, te glasnogovornik Ministarstva gospodarstva, preuzima tako odgovornost za daljnje restrukturiranje slavnoskobrodske tvrtke. Kroz mjesec dana skupština Đure treba odobriti smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka, te dokapitalizaciju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close