Vipnet jedini zainteresiran za potpore Hakoma

Autor: Bernard Ivezić , 09. prosinac 2013. u 22:00
Potpore se dodjeljuju za brzi internet i na otocima/PIXSELL

Država financijski pomaže gradnju infrastrukture u slabije naseljenim područjima.

Vipnet se jedini prijavio za potpore u izgradnji brze internetske mreže za škole i zdravstvene institucije u najslabije razvijenim dijelovima Hrvatske objavio je telekomunikacijski regulator Hakom.

Regulator je naveo da će odluku o potpori donijeti najkasnije do 13. prosinca.Riječ je o trećem javnom natječaju za dodjelu potpora za izgradnju infrastrukture brzog interneta na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.Kako navode u Hakomu, potpore su dio njihovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, koji  predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.

Prethodno je u prva dva kruga Hakom dodjelio potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture u 15 županija, a ukupan iznos dodjeljenih potpora popeo se na 29 milijuna kuna. Plan je da škole i zdravstvene institucije uskoro dobiju brzi internet najmanje brzine 2 Mbps, a da u roku od pet godina ta brzina poraste na najmanje 30 Mbps.

Komentirajte prvi

New Report

Close