Vikendice se prodaju za 5.500 eura, a za 10 tisuća eura možete dobiti i kuću i voćnjak

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Draž planini vikendica od 45 četvornih metara, koju okružuje 1750 četvornih metara voćnjaka i vinograda, stoji 10.500 eura.

Posjedovanje vikendice koju dodatno okružuje vinograd ili voćnjak u nekom od izletišta u okolici Osijeka, 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća bilo je stvar prestiža. Bile su to nekretnine u koje se išlo svakog vikenda ili blagdana, što je bio dovoljan razlog za kuhanje fiša, čobanca, okretanje odojka..., dok bi se u hladovini kartala bela i ispijao špricer, piše Glas Slavonije.
Danas su, prema riječima trgovaca nekretnina, ali i prema cijenama u oglasima, ove nekretnine neželjeni teret kojeg bi se i oni koji ih još imaju željeli riješiti, ali je teško ili gotovo nemoguće naći kupce.

Tako je najpovoljnija vikendica u oglasima ovih dana u Branjinom Vrhu, gdje se kućica od 30 četvornih metara izgrađena 80-ih prodaje za 5500 eura. U Draž planini vikendica od 45 četvornih metara, koju okružuje 1750 četvornih metara voćnjaka i vinograda, stoji 10.500 eura.

Slična situacija je i s vikend-destinacijama u blizini rijeka, kao što su Suza, Batina, Mandićevac, Naselje Karašica, ili Erdut i Aljmaš. Sve ove cijeneprema tvrdnjama trgovaca nekretnina, tako su još predmet pregovora, a prosječna cijena kreće se od 13 do 17 tisuća eura, piše Glas Slavonije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve