Veliki plan za Zagreb: medicinski turizam u vrhunskim javnim i privatnim klinikama

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2017. u 16:14
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Cilj je pozicionirati Zagreb među europske metropole prepoznate po vrhunskoj, modernoj, kvalitetnoj i dostupnoj usluzi.

Turistička zajednica Grada Zagreba angažirala je američko udruženje za medicinski turizam Medical Tourism Association (MTI) za izradu studije izvodljivosti za razvoj medicinskog turizma. Kako nam je potvrdila Martina Bienenfeld, direktorica TZ Zagreba, studija bi trebala biti gotova sredinom ove godine, i bit će polazište za sljedeće korake.

"Ovo je prvi korak u kojem želimo ustanoviti kava je trenutna situacija i čime raspolažemo u nastojanjima da razvijemo medicinski turizam u Zagrebu, za koji smatramo da je centar medicinske izvrsnosti te ima velik potencijal za razvoj ovog segmenta turističke ponude grada", istaknula je Bienenfeld.

Cilj je pozicionirati Zagreb među europske metropole prepoznate po vrhunskoj, modernoj, kvalitetnoj i dostupnoj usluzi, a među ustanovama koje čine bazu za realizaciju planova podjednako ističu javne i privatne zdravstvene ustanove, od Poliklinike Bagatin, Radiochirurgije za onkološke bolesti, Bolnice Akromion te Svete Katarine, do primjerice Bolnice Merkur koja je vodeći centar izvrsnosti u transplatacijskoj medicini.

Opširnije o ovoj temi čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close