‘Većinu posla preselio sam iz Hrvatske u Veliku Britaniju’

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2016. u 12:50
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prpić je rekao da nije neobično što je Hrvatska domaćin kongresu, obzirom da je Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) osnovana još 2007. i da je jedna od najstariji u Europi.

U dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održava se svjetski Kongres inovatora i poslovnih anđela. N1 je porazgovarao s investitorom Hrvojem Prpićem.

Prpić je rekao da nije neobično što je Hrvatska domaćin kongresu, obzirom da je Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) osnovana još 2007. i da je jedna od najstariji u Europi. "To je jedan od razloga zašto se kongres događa ovdje", kazao je Prpić.

Predsjednik Cranea, Davorin Štetner, bio je član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović, koja je i visoka pokroviteljica kongresa u Lisinskom. "Mi stvarno imamo veliku podršku predsjednice. Bilo bi dobro da i od Vlade imamo jednaku potporu, da možemo napraviti velike promjene u Hrvatskoj", rekao je Prpić, dodavši da ne vidi promjene u odnosu nove Vlade. "Nisam osjetio da se nešto mijenja, nikakve izjave iz Vlade nisu bile drugačije nego što je to bilo zadnjih godina", kazao je Prpić.

On je, revoltiran odnosom države, kao i kompliciranošću birokracije, nekoliko puta najavljivao svoj odlazak u inozemstvo.

"Većina moga posla preseljena je u Englesku. Brexit me malo usporio, ali i dalje su moje tvrtke tamo i tamo otvaram nove", rekao je Prpić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (11)
Pogledajte sve

daj brate nemoj vise govorit kako napustas hrvatsku, svaki put se toliko rastuzim zbog toga !
a s obzirom koliko si puta to izrekao i koliko puta te poltronski portali slikaju ja moran biti stalno tuzan !!!
pusti me da budem sretan i jednom odleprsaj vise.

Odlazak Hrvata iz Hrvatske u inozemstvo je odlika mentaliteta. To je dominantna crta hrvatskog mentaliteta. Hrvat hoće da bude Amerikanac, Nijemac, Argentinac, Kanađanin, Australac, Francuz, Englez, Talijan itd..Neće da bude Rus, Kinez, Indijac itd.. Meni jako smeta što svi oni Hrvati koji su otišli traže da zbog toga plaču svi Hrvati koji su ostali. Lako su spakovali kofere, ostavili sve i otišli. Ali mi nije jasno zašto traže i iznuđuju da svi žale zbog toga.I to je izgleda odlika hrvatskog mentaliteta i identiteta. Ovaj Prpić dosađuje već desetljeće da je otišao a malo ih zbog toga plače.

Otišao je da se ne vidi kako loše posluje! Ovaj je kao i Pernar, puno zuji, meda niodluda, a jednom davno je imao sreće…

Otisao je u Veliku Britaniju,ali se svakih par dana javlja u da nas obavjesti kako je otisao i dosadjuje nam vec godinama s jednom te istom pricom kako je otisao.Isto tako gluvari po jadranu i stalno nesto balavi po drustvenim medijima kako mu je skupo ovo,skupo mu je ono,žvaljaka o ekonomiji i hrvatskoj kako nece u 21 stoljece.Ajde brate vise furi i ne javljaj se vise,nismo zeljni da gledamo tu tvoju škanju.I osisaj se vise, 2016 je godina,a ne u sedamdeset i treca.

New Report

Close