Uzlet Šibenika: U Podima tri nova pogona

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 03. veljača 2017. u 14:27
U Podima posluje 35 tvrtki, a još 10-ak je u različitim fazama realizacije

U nova ulaganja krenule su tri hrvatske tvrtke – Industrius, IDS i Hidraulika Kurelja.

Šibenska poduzetnička zona Podi od proljeća će biti bogatija za tri nova pogona koja gradu i županiji donose 150 radnih mjesta.

U završnim se fazama gradnje proizvodne hale triju hrvatskih tvrtki – Industriusa, IDS-a i Hidraulike Kurelja. Prema podacima sa službenih stranica tvrtke za izgradnju i održavanje energetskih postrojenja Industrius, u pogone na Podima dosad su uložili oko 1,5 milijuna eura, dok se vrijednost opreme strojnog parka procjenjuje se na još milijun. Ovog je četvrtka brojka od 80 radnih mjesta koliko su obećali po ulasku u Podi i službeno potvrđena, kao i 20-ak radnih mjesta u Hidraulici Kurelja koja se bavi proizvodnjom dijelova za transportna i specijalizirana velika vozila te IDS-u koji će u svojim pogonima za izradu dijelova za termoelektrane zaposliti još 50.

"Novi pogoni u Podiju značajni su ne samo po proizvodnim kapacitetima, već i činjenici da će osigurati zaposlenje za 150 naših sugrađana. Raduje nas i što tvrtka Sense Esco kupuje parcelu za gradnju bioenergane i proizvodnju biomase od komine, nusproizvoda nastalog preradom maslina. Elektrana snage dva megavata proizvodit će energiju i to zbrinjavajući otpad u skladu sa strogim ekološkim standardima, što je dobro rješenje i za maslinare i širu zajednicu", za Poslovni je dnevnik komentirao direktor PZ-a Podi, Jakov Terzanović. U Podima posluje 35 tvrtki, a još 10-ak je u različitim fazama realizacije, a s novim postrojenjima broj zaposlenih popet će se na 1300. Terzanović dodaje i da bi to što Industrius, Hidraulika Kurelja i IDS zapošljavaju uglavnom metalurške struke moglo popularizirati navedena zanimanja, s čime se slaže Županijska komora Šibenik.

"Podi je prostorno najveća zona u Hrvatskoj čije je osnivanje potaknulo razvoj proizvodnih djelatnosti na području Šibenika i županije. Jedan od benefita je i povećanje gospodarske konkurentnosti, a vjerujemo i da će pozitivna slika Podija biti impuls za privlačenje novih investitora. Radi se o jedinstvenoj lokaciji, atraktivnoj zbog položaja koji uključuje blizinu dviju zračnih luka i autoceste, ali i izvrsne infrastrukturne opremljenosti", kazao je predsjednik HGK-a Šibenik Ivan Soža. Podi se po broju realiziranih investicijskih projekata nerijetko svrstava u sam vrh najuspješnijih zona pa mu je Agencija za investicije i konkurentnost dodijelila titulu najbolje hrvatske poduzetničke zone. 

Komentirajte prvi

New Report

Close