Uskoro nova biciklistička staza u Rimskoj ulici

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2015. u 12:50
Thinkstock

Inače, izgradnja biciklističke staze kroz Rimsku ulicu uvjetovano je nizom uvjeta i ograničenja u prostoru koje je trebalo pomiriti.

Do konca 2016. godine grad Sisak imat će više od 20 kilometara uređenih biciklističkih staza, a ovih dana započeli su radovi druge faze izgradnje u Rimskoj ulici, dio između Frankopanske ulice i Ulice I. K. Sakcinskog.
-Do sada smo izgradili više od 3,2 kilometra staza u što je uloženo više od milijun kuna. Ova faza izgradnje obuhvaća izgradnju 500-njak metara biciklističkih staza, a vrijednost investicije je 300 tisuća kuna. Izgradnja biciklističkih staza u središtu grada Siska daje dodatnu kvalitetu života naših sugrađana, a prvenstveno sigurnost biciklista u prometu – kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova koje izvodi tvrtka Strabag d.o.o. i koji bi trebali biti dovršeni u roku od 35 dana.
Inače, izgradnja biciklističke staze kroz Rimsku ulicu uvjetovano je nizom uvjeta i ograničenja u prostoru koje je trebalo pomiriti.

Poznato je da je Rimska ulica najopterećeniji prometni ulaz za vozila u centar grada, pogotovo njen sjeverni i središnji dio od rampe sa Mosta Gromova do križanja sa Ulicom I. K. Sakcinskog. Kako bi se osigurao siguran put za bicikliste u oba smjera, nije bilo mogućnosti smjestiti stazu širine 2 metra na sam kolnik ili u sklopu nogostupa Rimske ulice. Isto tako nije bilo moguće sigurno voditi bicikliste prometnom trakom uz kosi parking za vozila iz sigurnosnih razloga. Slijedom sveg navedenog određen je smještaj biciklističkih staza izvan samog kolnika u mirnom i sigurnom dijelu zelene površine uz postojeći drvored na način da se u što je moguće manjoj većoj mjeri zadržava visoko zelenilo – pojasnila je pak pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje Novela Rimay Ferenčak.

Izgradnja biciklističkih staza u gradu Sisku, zaključila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, od velike je važnosti i za turističku ponudu grada Siska jer je u posljednje vrijeme Sisak, po raznim turističkim blogovima, postao poželjna turistička destinacija i zbog ovih staza koje turistima osiguravaju biciklističku rutu razgledavanja Siska.

Komentirajte prvi

New Report

Close