‘Uskoro krećemo punim kapacitetom’

Autor: Večernji list , 17. svibanj 2018. u 21:59
Projekt pruge Dugo Selo - Križevci težak 1,2 mlrd. kuna 
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je spomenuta mogućnost raskida ugovora, iz DIV-a obećanje.

Radovi na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci, vrijedni 1,2 milijarde kuna, za tri tjedna trebali bi krenuti punim kapacitetom, nakon što su bili usporeni zadnjih godinu dana zbog problema u koje je zapao podizvođač radova, Hidroelektra-niskogradnja.

Glavni izvođači radova – Div, Dalekovod i Zagreb Montaža su umjesto posrnule Hidroelektre krajem trećeg mjeseca angažirali tvrtku Integral iz BiH. Član Uprave DIV-a Dalibor Marijanović kaže da su se radovi zbog problema s Hidroelektrom odvijali s 50 posto kapaciteta i da konzorcij sad plaća cijenu što nisu prije našli novog podizvođača radova.

Unatoč tim problemima, Marijanović kaže da se sad nazire rješenje i da konzorcij uz stabilnog partnera može radove koji su započeli u srpnju 2016. završiti u zadanom roku, a to je veljača 2020.

U HŽ Infrastrukturi pak kažu kako nije točno da razmatraju mogućnost raskida ugovora za radove na pruzi Dugo Selo – Križevci. a što su neki mediji objavili. Objašnjavaju da takva mogućnost u ugovoru postoji, no poručuju da bi do toga moglo doći samo ako se radovi nastave dosadašnjim tempom.

Komentirajte prvi

New Report

Close