Dio srednjoškolaca ipak mora platiti punu cijenu prijevoza

Autor: Agencija VLM , 01. listopad 2012. u 14:30
Učenici i njihovi roditelji organizirali su prosvjed zbog visoke cijene karata za prijevoz / pxl

Osječkom GPP-u moraju platiti punu cijenu karte unatoč Vladinoj odluci o sufinanciranju javnog prijevoza za redovite učenike.

Srednjoškolci i njihovi roditelji izišli su na ulice u Čepinu. Okupljanje su dogovorili u grupi koju su u subotu na Facebooku osnovali čepinski maturanti Dino Matovac i Marija Šmit. Njih oko 200 prosvjeduje zbog pune cijene karte koju moraju izdvojiti osječkom GPP-u unatoč Vladinoj odluci o sufinanciranju javnog prijevoza za redovite učenike. Za prijevoz od Čepina do desetak kilometara udaljenog Osijeka njihova karta stoji 425 kuna, dok je radnička 499.

– Htjeli smo nešto pokrenuti, da ne plaćamo ni mi ako ne plaća ni ostatak Hrvatske punu cijenu – objasnio je "glasnogovornik" Dino, dok se Marija pitala zašto su se izjednačile cijene učeničke i radničke karte iako nikada nisu bile tolike.

– Ostalim naseljima koja pripadaju Čepinu sve se dopustilo, oni se voze besplatno. Zbog toga zahtijevamo odgovor zašto su karte poskupjele i zašto se, ako ne mogu biti besplatne, ne vrate na staru cijenu od 274 kune – pitala se ona.

Ogorčeni učenici blokirali su i dva autobusa osječkog GPP-a koji su jutros stigli u Čepin. Od prosvjeda, navode, neće odustati dok se problem ne riješi.

Komentirajte prvi

New Report

Close