Uhićen gradonačelnik Venecije, upitan posao Brodosplitu?

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2014. u 15:39
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Pod optužbom korupcije i pranja novca uhićen je danas gradonačelnik Venecije Giorgio Orsoni izabran 2010. godine na listi lijevog centra.

Pod optužbom korupcije i pranja novca uhićen je danas gradonačelnik Venecije Giorgio Orsoni izabran 2010. godine na listi lijevog centra. Venecijansko tužiteljstvo je zatražilo njegovu uhidbu u okviru istrage oko davanja posla za izgradnju Mose-a, sustava pokretnih brana koje bi na ulasku u lagunu trebale zaštititi grad od visokih voda.

Zatražena je i uhidbu bivšeg gradonačelnika i bivšeg ministra pokreta Naprijed Italijo, Gincarla Galana, koji je parlamentarac i za čije uhićenje treba se izjasniti posebna parlamentarna komisija.
Uhićeno je još 35 osoba i još oko stotinu ih je pod istragom.

Giorgio Orsoni je duže vrijeme bio pod istragom zbog sumnje na korupciju, iznudu i pranje novca, a osim njega uhićeno je još 35 osoba. Prema prvim informacijama, konzorcij koji je vodio posao izgradnje brana raspolagao je s budžetom za mito od 20 milijuna eura, piše Forum.tm, dodajući da je brane za spas Venecije od poplava trebao graditi i splitski Brodosplit koji je nedavno dobio posao izgradnje 21 čelične brane koje su trebali isporučiti u naredne dvije godine. Projekt MOSE (Modulo Sperimentale Elettromeccanico) predvidio je postavljanje ukupno 80 mobilnih brana. Vrijednost posla kojeg je Brodosplit sklopio je 26,5 milijuna eura, piše portal.

U Brodosplitu su bili danas zatečeni viješću o hapšenju Orsonija i ostalih, a u vrijeme pisanja ovog teksta portal nije imao informaciju hoće li to utjecati na posao koji su sklopili prije svega desetak dana. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Moller

Kažete “knindžu se nešto spominjalo tom kontekstu”. Kada smirite emocije, predlažem Vam da se malo zamislite nad ovom vlastitom izjavom i njenom vrijednošću kao argumenta.

Ako ste toliko ambiciozni, pogledajte dokumantarac “Marx reloaded” Jasona Barkera.

Ako ste vrlo ambiciozni, pokušajte doći u kontakt sa nekim iz inicijative “Marx lesen und verstehen”.

Ako niste ništa od toga, radije pokušajte dokučiti smisao života, odrediti granice svemira ili barem ozbiljno krenuti u potragu za Svetim Gralom nego da se bavite Marxom.

@ Marx
već sam davno napisao čime se bavim, ali mitom i korupcijom ne, niti ću se baviti, a knindžu se nešto spominjalo u tom kontekstu, ali pravosuđe k’o pravosuđe,,i samo da napomenem najzadnji i najgori ispit koji sam položio na faxu bio mi je marxizam, ako Vam to nešto znači, poz i 100 za Vas

Nije korupcija vezana samo.uz Balkan iako je tu češća nego uz ljudski rod općenito…inače ne bi ovih dana čitali sa Zapada o Ecclestoneu,Platiniju,FIFI…..

Moller, imaš li ti pojma koliko je teško zaključiti jedan ovakav posao? I što ti uopće radiš? Očito nemaš svoju firmu koja se bavi proizvodnjom.

Ne, nije upitan opstanak ugovora sa Brodosplitom.

Brodosplit je sklopio ugovor u dobroj vjeri i naravno da njegov uprava nije znala a niti je trebala znati čime se sve bavi gradonačelnnik Venecije i njeno gradsko vijeće kada su sklapali predmetni ugovor.

Da iskoče iz ugovora, Brodosplit bi ih mogao tužiti i sigurno bi dobio parnicu. Na Zapadu se radi bitno drugačije nego kod nas i mnogima te razlike nikako nisu jasne.

New Report

Close