U Zagrebu najjeftiniji Getro, slijede Kaufland, Mercator, Plodine…

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2013. u 13:56
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nova godina je tu. Siječanj, premda idilično bijel od snijega, ne donosi ništa idilično.

Nova godina je tu. Siječanj, premda idilično bijel od snijega, ne donosi ništa idilično, jer osim novih izdataka za zimske gume, zimsku opremu za automobil i sl. građani će morati i u supermarketima izdvajati više novaca za svoje svakodnevne potrebe, piše portal supermarketi.info.

"Iako će iz naših tablica trendova izgledati da se u siječnju cijene mlijeka i mliječnih proizvoda nisu dramatično povisivale, to je samo iz razloga što su se ta poskupljenja pojavila već u studenom i prosincu prošle godine kao rezultat najava promjena poreznih stopa za te artikle. Tipično siječanjsko poskupljenje vezano je uz povrće sezonskog karaktera kao npr. svježi krastavci, tikvice i patlidžan. Lagani, gotovo neprimjetni trend poskupljenja uočili smo i na dva artikla dječje hrane. Je li to indikator nekog budućeg većeg poskupljenja, ili tek 'korekcija cijena', ustanovit ćemo u narednim mjesecima.  Gotovo da se i ovaj mjesec dogodilo da nema niti jednog trenda pojeftinjenja, no ipak se tu 'ukazalo' glatko brašno. Lagani trend pojeftinjenja upravo ovog artikla bio nam je i najveće iznenađenje u ovoj analizi cijena", objašnjavaju u tekstu.

Ovaj mjesec zamijećena razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice iznosi 96,64 kn, što je 2,68 kn manje nego prošli mjesec, piše portal.

Što se tiče ukupne povoljnosti iskazane SM-indeksom, Getro i dalje ima titulu najpovoljnijeg supermarketa u Zagrebu. Kaufland je drugoplasiran. Mercator, Plodine i Interspar su u sredini ljestvice, dok su Billa i Konzum na dnu ljestvice povoljnosti.  "Kraj prošle godine i početak nove donio je vidne promjene na listi povoljnosti. Vidjet ćemo kako će se borba za tron povoljnosti odvijati tijekom ove 2013. godine, koju rijetki gledaju s optimizmom", poručuju s portala.

Tablice kretanja cijena pogledajte ovdje.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

tko je vlasnik lanca Getro?

Kakve gnjusne lazi.Konzum naseg dobrotvora Ivice blazenog Todorica se odrekao 1oo milijuna kuna marze u korist rvackog puka i odreci ce se i milijardu kuna nas spasitelj. Sve za Rvacku,Rvacku za nista.

New Report

Close