U Zagreb stiže 15 tisuća Jehovinih svjedoka na najveći kongres dosad

Autor: Marija Crnjak , 29. srpanj 2015. u 21:59
Trodnevni kongres održat će se u Areni/Davor Puklavec/PIXSELL

Kongres pokazuje spremnost Zagreba da primi tako velik broj posjetitelja na jednom skupu, drže u TZ-u.

Zagreb Idućeg petka u zagrebačkoj Areni počet će trodnevni međunarodni godišnji kongres Jehovinih svjedoka. Prema broju sudionika to će biti najveći skup održan u Zagrebu, potvrdili su nam u Turističkoj zajednici Grada Zagreba.

Iz odnosa s javnošću Jehovinih svjedoka doznaje se da se na kongresu očekuju delegati i posjetitelji iz Italije, Austrije, Mađarske, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, kao i iz Češke, Slovačke, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država, a procjena je da će kongres okupiti oko 15 tisuća osoba. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, ističe kako taj veliki kongres pokazuje spremnost Zagreba da primi tako velik broj posjetitelja na jednom skupu.

"Zagreb nije bio jedina destinacija koja se razmatrala za održavanje tog skupa, no činjenica da je odabran u konkurenciji nekih drugih kongresnih centara u zemlji i regiji pokazuje kako je Zagreb postao vodeća kongresna destinacija. U odabiru destinacija za ovakve skupove jako su važni prometna infrastruktura i zračna povezanost s brojnim europskim metropolama te prikladna dvorana koja može ugostiti tako velik broj sudionika kao što je Arena. I datum održavanja kongresa pokazao se kao dobra okolnost jer je zbog godišnjih odmora brojnih stanovnika promet u kolovozu znatno slabiji i manje su gužve, što će olakšati organizatoru i sudionicima", kaže Bienenfeld. 

Komentirajte prvi

New Report

Close