U Vukovarsku mikropivovaru dosad uloženo 11 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 23. srpanj 2019. u 22:00
Nova oprema u vukovarskom pogonu

Investicijom tvrtke ‘K pivovari’ od dodatnih 850 tisuća kuna povećan je kapacitet mikropivoare u Vukovaru s 5000 na 6500 hektolitara piva godišnje.

Tvrtka K pivovari, u vlasništvu Zagrebačke pivovare, investirala je 850 tisuća kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva koji se nalazi u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, kojom će dodatno povećati proizvodne kapacitete te mikropivovare. 

Kako pojašnjavaju, riječ je o dodatna četiri fermentora, od kojih tri ima volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara, te cilindričnom spremniku od 33 hektolitara. Uz to, tvrtka K pivovara uložila je u novu etiketirku i pisač. Dosadašnji proizvodni kapacitet mikropivovare iznosio je 5000 hektolitara godišnje, a novom investicijom on je povećan na 6500 hektolitara godišnje. 

Očuvanje brenda
Kako pojašnjava Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K pivovari, proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo otvoren je u kolovozu prošle godine na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. "Zagrebačka pivovara je preko tvrtke kćeri K pivovari u pogon uložila 11 milijuna kuna, čime su potaknuta daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukovarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje", kazao je Duvnjak.  Dodaje da je im je od početka intencija bila da akvizicijom brenda očuvaju sve njegove vrijednosti, kao i izvorni okus i izgled. 

Duže traje
"Prepoznali smo potencijal ovog piva i želimo mu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje. Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a riječ je o svijetlom, nepasteriziranom i filtriranom pivu koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama.  Pivo je, za sada, namijenjeno isključivo hrvatskom tržištu, od Vukovara, Zagreba pa sve do Dubrovnika, no s potencijalnom da se u dogledno vrijeme širi i van granica Lijepe naše", ističe Duvnjak. 

Dodaje da je nacionalna prisutnost na tržištu omogućena i zahvaljujući posebnoj sterilnoj filtraciji pri čemu je rok trajanja boce Vukovarskog piva sada produžen na 120 dana, za razliku od dosadašnjih 90. U Vukovaru se trenutno proizvodi samo lager verzija, no u budućnosti svakako planiraju eksperimentirati s novim okusima.  Iz Vukovarske mikropivovare kažu da su, osim boljeg pozicioniranja Vukovarskog piva na tržištu, orijentirani i na sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice s kojom imaju pozitivnu i otvorenu suradnju.

"Vukovarsko pivo je svijetlo, nepasterizirano i filtrirano lager pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva je Vukovarsko pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom. Sadrži 4,5 posto alkohola", kaže nam Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K pivovari.

Komentirajte prvi

New Report

Close