U Stenjevcu odjeknula jaka eksplozija, promet se normalizira

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2013. u 08:24
Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘U zapadnom dijelu grada došlo je do detonacije, sve raspoložive policijske snage su na terenu i istražuju što se dogodilo.’

Snažna eksplozija koja je noćas oko ponoći uznemirila građane zapadnog dijela Zagreba dogodila se na autobusnoj stanici u Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice, a u njoj je ozlijeđena jedna osoba koja je prevezena na hitnu pomoć i trenutno je izvan životne opasnosti, priopćio je noćas gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Do detonacije je došlo na raskrižju Aleja Bologne i Gospodske šest minuta iza ponoći pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

"U zapadnom dijelu grada došlo je do detonacije, sve raspoložive policijske snage su na terenu i istražuju što se dogodilo", izjavio je dežurni u zagrebačkoj policiji. Dodao je kako se još ne zna o kakvoj je eksploziji riječ. Mjesto događaja je ograđeno i puno policije, koja je zatvorila promet od Ulice Majke Terezije do Medpotoka uključujući Aleju grada Bologne.

Na nekim internetskim portalima pojavila se informacija da se netko raznio bombom. Stanovnici tog dijela grada na društvenim mrežama svjedoče kako je detonacija bila neobično duga te da se osjetilo snažno podrhtavanje i tresak prozora. U istom dijelu grada, nedaleko noćašnje eksplozije, u srijedu ujutro je također odjeknula detonacija kada je teretni vlak na pruzi u blizini željezničke postaje Podsused naletio na eksplozivnu napravu.

Zatvorena pruga između kolodvora Zaprešić i Zapadnog kolodvora

U zapadnom dijelu grada Zagreba policija je iz sigurnosnih razloga i očevida zbog eksplozije u Aleji Bologne od 0,36 sati zatvorila promet na dionici pruge između kolodvora Zaprešić i Zagreb Zapadni kolodvor, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ). Putnike na relaciji Zaprešić – Savski Marof odnosno Harmica prevozi jedna dizelmotorna garnitura. Uz to na toj relaciji organiziran je i zamjenski prijevoz autobusima, no zbog nedostatnog broja autobusa HŽ Putnički prijevoz moli putnike da se koriste i javnim gradskim prijevozom te osobnim automobilima kako bi na vrijeme došli do odredišta.

Putnici iz smjera Varaždina odnosno Zaboka dolaze dizelmotornim ili klasičnim vlakom do kolodvora Zaprešić odakle se autobusima prevoze do zagrebačkog Glavnog kolodvora. HŽ moli putnike iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz. Putnici koji idu u smjeru Varaždina odnosno Zaboka prevoze se autobusima s Glavnog kolodvora do kolodvora Zaprešić te dalje dizemotornim ili klasičnim vlakom prema Zaboku, odnosno Varaždinu. Mole se putnici iz tog smjera da također koriste javni gradski prijevoz.

Zbog izvanredne situacije HŽ putnike moli za razumijevanje i ispričava se zbog kašnjenja. U snažnoj eksploziji koja je noćas oko ponoći dogodila na autobusnoj stanici na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske, u blizini željezničke pruge, ozlijeđena je jedna osoba.

Normaliziran promet

Od 08.40 sati, normaliziran je promet na Aleji Bologne u Zagrebu na dionici ulica Velimira Škorpika-Vrapčanska aleja u oba smjera, izvijestio je HAK.

Komentirajte prvi

New Report

Close