U samo dva mjeseca ZET prodao 3,7 milijuna polusatnih karata

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2017. u 08:31
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Građani nove karte kupuju u buntovima da ne bi nestale, a povećanom su prodajom šokirani i prodavači na kioscima.

Ako je mjesečna zarada od polusatnih karata za četiri kune 14,8 milijuna kuna, a od onih za deset kuna devet milijuna kuna, vrlo je jednostavno zaključiti da se ove prve, otkad su uvedene, prodaju kao lude.

Dajte jednu “malu“, “kratku“, “rozu“, “jeftinu“… Tim riječima Zagrepčani već dva mjeseca uglavnom ulaze u tramvaje i autobuse. Izgovorili su to točno 3,7 milijuna puta. Toliko je polusatnih karata, naime, prodano, što u vozilima, a što izvan njih. S obzirom na to da je u veljači u prodaju pušteno četiri milijuna, čini se da je uspjeh iznenadio čak i sam ZET. Građani nove karte kupuju u buntovima da ne bi nestale, a povećanom su prodajom šokirani i prodavači na kioscima, ali i vozači, koji kažu kako više u miru ne mogu voziti koliko ih građani povlače za rukav da bi od njih kupovali karte. Nisu, kažu, to mogli ni sanjati prije nekoliko mjeseci. Za to vrijeme još samo rijetki koriste plave karte pa ih je tako u veljači prodano samo 900 tisuća, piše Večernji list.

Kad se sve izračuna, ispada da ZET za njima ne treba nimalo žaliti jer, ako se ovakav trend nastavi, mogao bi zaraditi i 50-ak milijuna više od prošlogodišnjih 10-ak milijuna. Zbog mogućeg upeterostručenja zarade u ZET-u trljaju ruke, no ono što je još važnije jest da su i građani nakon dugo vremena zadovoljni uslugom koju dobivaju u ZET-u.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Rashodi ZET-a u 2016 godini su bili 1.5milijardi kuna. S ovim kartama će prihod od prodaje karata biti veći za 50 milijuna kuna, a to je 350milijuna kuna. Čisti gubitak za 2017 će bez subvencija, dotacija biti oko 1.15milijardu kuna. Jako dobro.

Kasični Mile spin populizam prvo bič i onda pred svake izbore on kao nešto ide nama na ruku.
Nagledo se ja toga u zg zadnji godina…
Prije dest godina sam pisao zet-u zašto ne uvedu takvu kartu nego nas gule, nisu imali tehničke mogučnosti 🙂 odgovor.

New Report

Close