U samo dva dana za posao u Švedskoj javilo se 75 liječnika s osječkog područja

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2015. u 13:22
Arhivska fotografija: Damir Špehar / Pixsell

Javljaju se medicinari iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, kao što su BiH i Srbija.

Iako je švedska agencija Li-reco za posredovanje pri zapošljavanju medicinskog osoblja upravo u toj skandinavskoj državi na hrvatskom tržištu rada aktivna tek četiri mjeseca, do sada je samo uz njezinu pomoć već desetak medicinskih djelatnika dobilo ponudu za ugovor o radu u Švedskoj, piše Glas Slavonije.

– U ožujku smo održali seminar u Osijeku i u samo dva dana intervjuirali smo, što uživo, što telefonski i preko Skypea, jer nisu svi mogli biti u Osijeku, oko 75 liječnika. U bazi imamo velik broj liječnika i sada počije novi val intervjua i razgovora, jer u vrijeme ljetne stanke, od lipnja do rujna, nije bilo aktivnosti zbog godišnjih odmora. Javljaju nam se medicinari iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, kao što su BiH i Srbija.

Doduše, u tim je slučajevima proces malo drukčiji, samim time što te države nisu članice EU, pa im je i postupak zapošljavanja nešto duži, no također moguć. Predviđeno je da godišnje zaposlimo više od 50 liječnika, ali pronalazimo posao i za medecinske sestre sa specijalizacijom – rekla je za Glas Slavonije vlasnica tvrtke Li-reco, Lidia Bartha.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ma lažu, Hrvatska raste, pitajte Milanovića i Grčića

New Report

Close