U Krapinskim Toplicama otvoren moderni vodeni centar Aquae Vivae

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2015. u 12:15
Press foto

Krapinske Toplice su nakon više godina izgradnje koju su pratili brojni izazovi dobile jedan od najvećih vodenih centara u kontinentalnom dijelu Hrvatske “Aquae Vivae” ukupne površine od 18 tisuća metara četvornih u koji je istoimena tvrtka uložila 21 milijun eura.

Krapinske Toplice su nakon više godina izgradnje koju su pratili brojni izazovi dobile jedan od najvećih vodenih centara u kontinentalnom dijelu Hrvatske "Aquae Vivae" ukupne površine od 18 tisuća metara četvornih u koji je istoimena tvrtka uložila 21 milijun eura, istaknuto je na svečanosti otvaranju tog centra u petak koji će se za posjetitelje otvoriti prvog dana proljeća, u subotu, 21. ožujka.

Centar Aquae Vivae izgrađen je na mjestu bivšeg poznatog kupališta u Krapinskim Toplicama, koje ima više od stoljeća dugu tradiciju i koje je nakon ove investicije preraslo u suvremeni vodeni centar s brojnim sadržajima namijenjenih svim uzrastima, obiteljskom i sportskom odmoru te rekreaciji.

Ukupno je u centru više od 1.100 metara četvornih vodenih površina, a od ukupno šest bazena, kapaciteta za 1.200 osoba, jedan je vanjski, a pet unutarnjih i to plivački, s valovima, rekreacijski i dječji bazen te ronilački, koji je i jedinstven u Hrvatskoj jer je dubine 4,5 metra.

Postavljeno je i ukupno 170 vodenih atrakcija (vodene mlaznice, masažni gejziri, slapovi, masažne ležaljke, tobogani i drugo), u ponudi su i saune te gastro, animacijski i drugi sadržaji, a centar zapošljava 35 djelatnika.

Iza investicije i cijelog posla stoji tvrtka Aquae Vivae d.d. čiji je većinski vlasnik zagorski poduzetnik Dragutin Plahutar na otvaranju istaknuo da je u investiciji sudjelovala i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) koja ih je po svojim turističkim programima kreditirala s gotovo 6 milijuna eura.

Sa subvencijom kamata, po jednom kreditu od 18 milijuna kuna, investiciju je pomogla i Krapinsko-zagroska županija, kazao je Plahutar, koji se ispričao Krapinčanima što je gradnja tako dugo trajala.

Župan krapinsko zagorski Željko Kolar vjeruje da će Krapinske Toplice, uz sve druge u županiji, pridonijeti porastu broja kupača na zagorskim toplicama s lanjskih 400 tisuća na više od pola milijuna ove godine.

I on, kao i načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić vjeruje da će se i ukupan broj turista u županiji s ovom investicijom povećati i više od 15 posto u ovoj godini. Svažić je najavio i da će se ove godine najvjerojatnije pokrenuti još dvije investicije u Krapinskim Toplicama i to u dva hotela.

Komentirajte prvi

New Report

Close