U Konzum po lijekove

Autor: Poslovni.hr , 08. listopad 2014. u 16:13
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ne radi se o ljekarnama, već o specijaliziranim prodavaonicama za prodaju bezreceptnih lijekova, koje moraju imati zaposlene magistre farmacije.

U Konzumu će se uskoro prodavati i bezreceptni lijekovi, doznaje Tportal. Naime za 20. studenog sazvana je izvanredna glavna skupština Konzuma na kojoj će se donijeti odluka o dopuni poslovanja novim djelatnostima. Konzum namjerava proširiti svoje poslovanje na promet medicinskim proizvodima na veliko i malo, na njihov uvoz, ali i proizvodnju odnosno izradu medicinskih proizvoda. Navodi se i posredovanje u prometu lijekovima, djelatnost prometa na veliko lijekovima te trgovina na malo lijekovima koji se izdaju bez recepta.

Ne radi se o ljekarnama, već o specijaliziranim prodavaonicama koje moraju udovoljavati posebnim uvjetima, te u njima moraju biti zaposleni magistri farmacije. Zakonska mogućnost za to u Hrvatskoj već postoji, a koriste je između ostalog drogerija DM i Atlantic u čijoj se diviziji Farmacia nalazi i niz specijaliziranih prodavaonica. 

'Razmatramo mogućnost proširenja djelatnosti kako bismo u okviru naše kontinuirane modernizacije poslovanja te pružanja cjelovite usluge potrošačima eventualno proširili asortiman i područjem trgovine na malo bezreceptnim lijekovima', kazali su za tportal iz Agrokora. 

Komentari (27)
Pogledajte sve

@ bigfoot ,

vidiš da se jadna miami rasplakala jer nema za plaću i u gubitku.

Mora ti biti jasno da svi mi moramo platiti i :

basnoslovne casse za miami i kolege koje im daju veledrogerije,

kamate za kašnjenje od 283 dana ,

i “besplatna” putovanja po cijelom svijetu s kojima apotekare mite veledrogerije.

Hrvati i dalje redovito odlaze u Mađarsku u šoping. Naime, iako špeceraj više nije jeftin kao prije, lijekovi su ono što privlači kupce. Za primjer, lijet Betaserc, lijek protiv vrtoglavice, u Hrvatskoj kutija sa 20 tableta košta više od 100 kuna, a pakiranje sa 50 komada u Mađarskoj košta 2800 forinti, odnosno nešto manje od 80 kuna. Ukoliko pak krenete do slovenskih Brežica, samo na kutiji Betaserca uštedjet ćete 35 kuna jer u tamošnjoj Lekarni Brežice kutija sa 20 komada košta 9,50 eura ili 70 kuna. U Šidu na granici sa Srbijom proći ćete još jeftinije: ista ta kutija Betaserca košta 611 dinara, odnosno 44 kune.

Ako usporedite cijenu desetak lijekova u Hrvatskoj i četiri susjedne države – Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji te Bosni i Hercegovini – najjeftinija je ljekarna Lek u Šidu. I u Bosni i Hercegovini možete proči jeftino: u ljekarni Mirna u Grudama Coldrex ćete platiti 28 kuna (kod nas 43,34), Aspirin protect 14 kuna (kod nas 22,50), a B-complex 10 kuna (kod nas 21,59).

Da sve bude još gore velika je razlika u cijeni cjepiva protiv krpelja, po koje Podravci odlaze najviše zbog djece. Odmah preko granice na mađarskoj strani, cjepivo Encepur junior košta 68,25 kuna, a Encepur za odrasle 80,45 kuna, dok cijena u Zavodu za javno zdravstvo u Koprivnici iznosi čak 273,70 kuna, a slična je i u ostatku Hrvatske.
http://tinolovka-news.com/vijesti-hrvatska/7526-hrvati-lijekove-kupuju-u-inozemstvu-prolaze-jeftinije-i-do-200-kuna
Tekst je star par godina ali mislim da je i dalje slična situacija.
Ako će Todorić spustiti cijene odlično,za ove lijekove bez recepta sigurno ne treba mnagistra ispred pulta,nije neka mudrost.Ionako je pola artikla neškodljiva čarobna vodica,mamipara drugim riječima.

Vrijeme je da se uvede konkurencija u farmacijama kao svugdje u svijetu. Manjak konkurencije uvijek placaju kupci.

Popravite kvalitet usluge i prilagodite marze pa vam konkurencija nece smetati. Ako imas dobre cijene i dobru uslugu konkurencija ce ti pomoci da se razvijes. Konzum ima visoke marze tako da se uopce nije tesko takmiciti s njima.

Nikada nije posteno da zbog regulacije kupci subvencionaraju trgovce.

Nije pošteno da privatni ljekarnik mora ispoštovati sve propise . Naručuje lijekove koji su mu plaćeni za 283 dana…..i nema za plaću..
Dok plati sve što treba- u gubitku je. A jedan Konzum će kineskim kontejnerima dopeljati iz kine – smeće od proizvoda, ishoditi dozvole od Agencije za lijekove i medicinske proizvode i staviti to u promet…skupa sa salatom i kineskim porculanom…..

Sva je sreća – što mu radnici imaju 3.500 maksimalnu plaću u trgovini. i sva je sreća što imaju slijedeće radno vrijem:

– od 7.00- 21.00 sat svaki dan osim …
– nedjeljom i praznikom od 8.00- 13.00 a kad im je late night shopping
onda će im MAGISTRICA raditi i po noći do 23.00 sati.???

Pa ,sad ako nađe magistice koje će mu šljakati za takve plaće …nema problema…i još da mu dođu raditi i nedjeljom …….ma, nema teorije !!!

Lijepo će ih platiti 14.000 brutto. A prekovremene kako spada, a noćni rad, i rad nedjeljom još ljepše po Zakonu o radu sa svim uvećanjima.
Tako će mu trebati bar 2 magistra u smjeni……. pa , nek vidi, koliko
će prodati DIP-ŠITA / tako pacijenti od milja zovu deep-heat …..AKO MU SE TO ISPLATI….. MAGISTRE JEDVA ČEKAJU… moš mislit..!

New Report

Close