U istarskom Novigradu veliki skup cestara

Andreja Pipić Feistritzer, predsjednica organizacijskog odbora CESTE 2016 Andreja Pipić Feistritzer, predsjednica organizacijskog odbora CESTE 2016

Na dosada održanih 39 manifestacija gotovo svake godine sudjelovalo je oko 300 stručnjaka.

U istarskom Novigradu  idući tjedan se održava 40. stručni seminara o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu - CESTE 2016 pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji tvrtke Tom signal d.o.o. Zagreb.

"Ovaj jubilarni 40. seminar, tematski je povezan sa strateškim prostornim planiranjem razvoja cestovne mreže EU, sigurnosti cestovnog prometa, razvoju i implementaciji informatičkih sustava u funkciji gospodarenja cesta, inovacijama u području prometne signalizacije (ITS) i mogućnostima korištenja fondova u cilju bolje energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u prometu", kaže  Andreja Pipić Feistritzer, predsjednica organizacijskog odbora.

Na dosadašnja 39. održana seminara gotovo svake  godine sudjelovalo je oko 300 stručnjaka iz područja tehnike i tehnologije prometa, planiranja, projektiranja, građenja i održavanja cesta te sigurnosti cestovnog prometa. Posebnost seminara su izložbe na kojima domaći i svjetski proizvođači cestovne opreme i uređaja, prezentiraju najnovije proizvode koji znatno unapređuju prometnu infrastrukturu i sigurnost cestovnog prometa. Kvalitetu i značaj seminara u razvoju cestovnog prometa, osim dugogodišnje tradicije, potvrđuje i činjenica da je većina prezentiranih radova implementirana u praktičnu primjenu na cestama i cestovnom prometu u Hrvatskoj. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!