U istarskom Novigradu veliki skup cestara

Autor: Poslovni dnevnik , 29. veljača 2016. u 22:00
Andreja Pipić Feistritzer, predsjednica organizacijskog odbora CESTE 2016

Na dosada održanih 39 manifestacija gotovo svake godine sudjelovalo je oko 300 stručnjaka.

U istarskom Novigradu  idući tjedan se održava 40. stručni seminara o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu – CESTE 2016 pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji tvrtke Tom signal d.o.o. Zagreb.

"Ovaj jubilarni 40. seminar, tematski je povezan sa strateškim prostornim planiranjem razvoja cestovne mreže EU, sigurnosti cestovnog prometa, razvoju i implementaciji informatičkih sustava u funkciji gospodarenja cesta, inovacijama u području prometne signalizacije (ITS) i mogućnostima korištenja fondova u cilju bolje energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u prometu", kaže  Andreja Pipić Feistritzer, predsjednica organizacijskog odbora.

Na dosadašnja 39. održana seminara gotovo svake  godine sudjelovalo je oko 300 stručnjaka iz područja tehnike i tehnologije prometa, planiranja, projektiranja, građenja i održavanja cesta te sigurnosti cestovnog prometa. Posebnost seminara su izložbe na kojima domaći i svjetski proizvođači cestovne opreme i uređaja, prezentiraju najnovije proizvode koji znatno unapređuju prometnu infrastrukturu i sigurnost cestovnog prometa. Kvalitetu i značaj seminara u razvoju cestovnog prometa, osim dugogodišnje tradicije, potvrđuje i činjenica da je većina prezentiranih radova implementirana u praktičnu primjenu na cestama i cestovnom prometu u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close