“U ime obitelji” traži opomenu za medije koji koriste izraz “gej brak”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2014. u 13:05
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Ta udruga od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima.

Udruga "U ime obitelji" zatražila je od Vijeća za elektroničke medije da opomene medije koji koriste termin "gej brak" za institut "životnog partnerstva".

U svojoj pritužbi, Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem "životnog partnerstva" s brakom, za što su vladajući tvrdili da su dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se hrvatski građani većinski izjasnili na referendumu nakon čega je u Ustav unesena odredba prema kojoj je brak "životna zajednica žene i muškarca".

Građani su izjednačavanjem "gej braka" i instituta "životnog partnerstva" pogrešno informirani i dovedeni u zabludu. Time se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu, izaziva se značajno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u cjelokupni sustav te se izravno krši ustavni poredak Republike Hrvatske, tvrdi "U ime obitelji".

Ta udruga od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će "ih opomenuti da ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane u zabludu i štete ustavnopravnom poretku Republike Hrvatske".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zločin počinjen nad hrvatskom nacijom. Nacija je jasno rekla u kakvoj državi želi živjeti vezano za brak. Zato je i ovaj zakon (životno partnersvo) poslan na ocjenu ustavnosti. Naravno da će ustavni sud to odbaciiti i pokazati kako je u Hrvatskoj na djelu komunistička centralistička vlast i da demokracija ne postoji.

Jako zanimljiv članak koji analizira nedemokraciju u Hrvatskoj:

Vaš link …[/url]

i imaju 100% pravo jer smo za zabranu tog termina, skupljali potpise, izlazili na referendum i glasovali i sada ispada da je sve to bilo bez veze jer kukuriku skakavci tako ne misle i opet rade po svome.
dokle!?

New Report

Close