U HOK-u objasnili zašto su tužili Uber Croatia

Autor: Darko Bičak , 01. veljača 2017. u 11:19
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska obrnička komora podnjela je pred Trgovačkim sudom u Zagrebu tužbu protiv prijevozničkog sustava Uber Croatia, potvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare u HOK-u.

U HOK-u pojašnjavaju da se tužba posebno odnosi na Uberovo oglašavanje usluge za nelegalnu djelatnost. Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a dodaje da se ovdje radi čak o tome da Uber poziva i sve ostale na kršenje propisa i pridruživanju nelegalnoj djelatnosti.

Nije trebalo dugo da pristigne i reakcija iz Ubera.

"Čuli smo da je HOK na poticaj manjeg dijela taksista iz Udruženja Radio taxi Zagreb podnio tužbu protiv tvrtke Uber Croatia. Međutim, tu tužbu još nismo primili stoga nam je teško komentirati detaljnije. Ističemo, da tvrtka Uber Croatia pruža usluge marketinga i promidžbe dok Uber platforma povezuje korisnike i vozače.

Uber nije trgovačko društvo za pružanje usluga prijevoza, ne zapošljava vozače, ne posjeduje vlastita vozila i surađuje samo s obrtnicima ili pravnim osobama.   

Uber je dolaskom u Hrvatsku, prije nešto više od godinu dana, stvorio preko 1000 radnih mjesta u hrvatskim obrtima i tvrtkama. Nadalje, više od 60.000 aktivnih korisnika prepoznalo je prednost korištenja Ubera u svakodnevnom životu te se sve više koriste alternativnim načinima kretanja kroz grad."

Komentirajte prvi

New Report

Close