U evakuacijskim centrima u Brodsko-posavskoj županiji 950 osoba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. svibanj 2014. u 12:46
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

– Oko stotinu volontera Crvenoga križa na području Brodsko-posavske županije skrbi o četiri evakuacijska centra u koje je smješteno oko 950 osoba, a hrane i drugoga što daju donatori ima dovoljno za dva dana, navode u Crvenom križu.

– Oko stotinu volontera Crvenoga križa na području Brodsko-posavske županije skrbi o četiri evakuacijska centra u koje je smješteno oko 950 osoba, a hrane i drugoga što daju donatori ima dovoljno za dva dana, navode u Crvenom križu.

"Jutros je jedan dio ljudi počeo samoinicijativno napuštati evakuacijske centre. Zamolila bih sve da ne shvate olako situaciju, jer opasnost je i dalje na snazi", upozorila je ravnateljica Crvenog križa u Slavonskom Brodu Milena Grgić.

"Angažirano je oko stotinu volontera. Brigu o osobama smještenim u centre vodimo danonoćno, od prehrane do brige o zdravstevnom stanju. Sve im je dostupno. Brinemo i o 17 obitelji iz Vukovarsko-srijemske županije koje su u privatnom smještaju, te o dvije, tri obitelji s područja Bosne i Hercegovine. Njima smo na raspolaganju i za povezivanje s obiteljima, jer su u ovoj situaciji izgubili kontakte", rekla je.

U prostorije Crvenog križe tijekom jučerašnjeg dana dvestotinjk građana dostavilo je donacije u hrani i dijelom u odjeći.

"Donatori isto tako u velikom broju dostavljaju donacije u hrani i dijelom u sredstvima za higijenu. Tako da sada procjenjujemo da imamo donacija za dva dana, te da bi mogli podmiriti i izvanredne situacije", rekla je Grgić ističući da je sve pod kontrolom, te da se eventualni problemi rješavaju u hodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close