Tvrtka iz Ludbrega otvara novih tridesetak radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2016. u 14:41
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat također je pohvalio investiciju kao i brzo ishođenje građevinske dozvole.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sklopu jučerašnjeg posjeta Varaždinskoj županiji prisustvovao je i svečanom otvaranju radova na izgradnji novog postrojenja ludbreške tvrtke Ducati Komponenti. Uz prvog potpredsjednika Vlade događaju su nazočili ministri Darko Horvat i Tomislav Tolušić, župan Predrag Štromar, gradonačelnik Dubravko Bilić i brojni drugi.

'Svaka inicijativa koja otvara nova radna mjesta veseli. U ovoj situaciji gdje se nalazi hrvatsko gospodarstvo, gdje smo u protekle četiri godine izgubili preko 100 tisuća radnih mjesta, gdje je toliko ljudi iselilo iz Hrvatske jer nemaju gdje raditi, ovakva jedna investicija doista veseli', kazao je Karamarko.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat također je pohvalio investiciju kao i brzo ishođenje građevinske dozvole.

'Sjever Hrvatske privlači investicije, investicije dolaze, investitori imaju određene bonitete. Ovo je jedan od pozitivnih primjera kompletne sjeverozapadne Hrvatske. Danas podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu, danas izdana građevinska dozvola – rekao je ministar Horvat.

Nova radna mjesta

Generalni menadžer tvrtke u Ludbregu Dražen Crnković pojasnio je kako će se graditi novi proizvodni pogon površine 4 tisuća četvornih metara, a u narednih godinu dana trebalo bi se otvoriti tridesetak novih radnih mjesta.

Novozaposleni radnici radit će na proizvodnji niskonaponskih kondenzatora i pametnih brojila. Istaknuo je kako su najvažniji proizvodi tvrtke u Ludbregu dijelovi za sve vrste dvokotača na svijetu, zatim dijelovi vanbrodskih motora, a radi se i na proizvodima 'zelene energije'. Tvrtka trenutno zapošljava 114 djelatnika, piše Varazdinski.hr

Kada se govori o 'zelenoj' proizvodnji Ducati ima proizvode u četiri grupe – mali elektromoped 'Free Duck', akumulatore za električna vozila, e-kotač 'Copenhagen Wheel' i male vjetrogeneratore.

Inače, Ducati Komponenti dio su talijanske grupacije Ducati energia, a jedan su od vodećih europskih tvrtki u proizvodnji električnih bicikala.

Samo prošle godine Hrvatska pošta je temeljem javnog natječaja naručila 180 električnih bicikala, vrijednosti 2,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close