Turistički siječanj za 17 posto bolji od lanjskog

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2017. u 21:59
U Istri 88 tisuća noćenja/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tijekom mjeseca siječnja u Hrvatskoj je ostvareno 178 tisuća dolazaka i 492 tisuće noćenja koja su rasla za 18 posto.

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet realiziran u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu, u Hrvatskoj je tijekom mjeseca siječnja ostvareno 178 tisuća dolazaka i 492 tisuće noćenja.

Riječ je o porastu turističkog prometa u dolascima od 17 posto, odnosno od 18 posto u noćenjima. Od ukupnog broja dolazaka i noćenja, strani turisti su ostvarili 102 tisuće dolazaka (porast od 20 posto) i 291 tisuću noćenja (porast od 26 posto), dok su domaći turisti ostvarili 76 tisuća dolazaka (porast od 13 posto) i 202 tisuće noćenja (porast od 8 posto). Gledajući po tržištima, u siječnju su najviše noćenja ostvarili domaći turisti, a zatim turisti iz Bosne i Hercegovine (39 tisuća noćenja), Italije (36 tisuća noćenja), Slovenije (27 tisuća noćenja), Austrije (26 tisuća noćenja) te Njemačke (22 tisuće noćenja).

Najviše noćenja je ostvareno u Gradu Zagrebu (96 tisuća noćenja), Istri (88 tisuća noćenja), Kvarneru (78 tisuća noćenja) te u Splitskoj županiji (47 tisuća noćenja). Analizirajući promet po destinacijama, najbolji rezultati su ostvareni u Zagrebu, Dubrovniku, Opatiji, Rovinju te Splitu. Uspješnu predsezonu najavljuje i ministar turizma Gari Cappelli ističući dobre rezultate u bukingu, kao i proširenje ponuda turoperatora za Hrvatsku. "Odlične rezultate u mjesecu siječnju prate i najave novih aviolinija, kao i povećanja frekvencija već postojećih linija. Vesele nas i dobri rezultati ostvareni na domaćem tržištu, ali i rezultati s dalekih tržišta poput SAD-a i Koreje", istaknuo je Cappelli. 

Komentirajte prvi

New Report

Close