Tržišni lider odmiče se od ERP-a

Autor: Bernard Ivezić , 27. ožujak 2014. u 22:00
Sonja Popović, direkorica SAP-a

Prihodi od edukacije lani im skočili pet puta.

Tvrtka SAP, tržišni lider u prodaji ERP-ova u Hrvatskoj, temeljnih poslovno-informatičkih rješenja, lani je ostvarila rast prihoda za osam posto, na 55 milijuna kuna.

To je već druga godina zaredom da SAP u Hrvatskoj bilježi takav rast. Sonja Popović, direkorica SAP-a, kaže da ga ne potiču softverske licencije, jer su u tom segmentu lani imali pad, već edukacijski programi i održavanje. "Prihodi od edukacije tijekom prošle godine skočili su pet puta, prihodi od održavanja 20 posto, a i u softveru računamo na pomak jer korisnici traže naš inovativan portfelj rješenja, u kojem su SAP Hana, mobilnost, baze podataka, poslovna analitika i cloud", kaže Popović.

Objašnjava kako SAP softverske licencije, koje čine do 80 posto prihoda, i održavanje promatra kao nedjeljiv segment koji je ukupno imao rast. Navodi da im je rastao i segment edukacije te da su jedino servisi blago pali. "Želja nam je servise podići na višu razinu kako ne bismo radili konkurenciju našim partnerima, s kojima imamo sjajnu suradnju i kojima otvaramo prilike za izvoz, nego pružati uslugu nadzora nad projektima", kaže Popović.Prema procjeni Marka Biljana, partnera menadžera u SAP-u, tvrtka ove godine očekuje nastavak rasta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sustav za upravljanje radnim nalozima u pogonima za obradu i proizvodnju, radi u ‘cloud-u’ [emo_palacg]:
Vaš link …[/url]

New Report

Close