Troškovi grijanja u 12 jednakih rata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 15:58
Ilustracija (PXL)

Domaćinstva i poslovni subjekti u Karlovcu priključeni na gradski toplinski sustav mogu se od danas odlučiti na plaćanje grijanja u dvanaest jednakih rata.

Domaćinstva i poslovni subjekti u Karlovcu priključeni na gradski toplinski sustav mogu se od danas odlučiti na plaćanje grijanja u dvanaest jednakih rata kroz godinu da bi lakše financijski podnijeli ogrijevnu sezonu, a mogu ostati na postojećem modelu s tim da će u oba dva slučaju dobivati i mjesečni račun po pravoj potrošnji, izvijestili su na konferenciji za novinare čelnici karlovačke Gradske toplane.

Ovaj model plaćanja bitan je za sve veći broj građana s financijskim problemima i Gradsko ga je vijeće već odobrilo na prijedlog gradonačelnika Damira Jelića, kazao je direktor tvrtke Inoslav Latković.

Pojasnio je pri tom da je njihova cijena za kućanstva, bez PDV-a, 38 lipa po kWh isporuče toplinske energije i 24,7 kuna mjesečno po kW snage. To je u odnosu na prošlu godinu poskupljenje od 18 posto za energiju i 11 posto za snagu. To je poskupljenje u srpnju odobrilo karlovačko Gradsko vijeće.

Da bi ostvarili pogodnost plaćanja troška grijanja u 12 jednakih mjesečnih rata kroz godinu Karlovčani se moraju obratiti Toplani pisanim zahtjevom i popunom izjave o suglasnosti.

Direktor Latković kazao je također da Toplana, pod pretpostavkom da korisnici plaćaju svoje račune, jamči isporuku toplinske energije za cijelu ložnu sezonu.

Naime, do proljetos, odnosno prošle ložne sezone, 7.300 domaćinstava i 350 poslovnih subjekata Karlovca toplinskom je energijom opskrbljivala tvrtka Toplana koja je sada u stečaju, a nova je tvrtka Gradska toplana preuzela u najam njen tehnički sustav, tj. postrojenja i uređaje za proizvodnju i distribuciju toplinske energije.

Nova je toplana radi smanjenja svojih troškova već smanjila broj zaposlenika sa 74 na 51 i prepolovila gubitak vode na vrelovodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close