‘Traže moju ostavku jer su dobili otkaze’

Autor: Agencija VLM , 17. rujan 2014. u 11:12
Alen Gospocic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Iz Zagrebačkog holdinga kazali su da su napravili reviziju još lani i ustanovili propuste, no da je sve to već ispravljeno.

Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić ponovno je na udaru dijela svojih radnika, točnije članova Samostalnog sindikata radnika u komunalnim djelatnostima (300 članova od 730 zaposlenih). Oni su, baš kao i lani kada su se birali direktori gradskih poduzeća, od uprave Holdinga, gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora zatražili njegovu smjenu.

– Tražimo da mu se mandat koji završava u listopadu ne produži – kazao je sindikalac Dario Rastovčan.

Direktora optužuju za malverzacije unutar tvrtke, gospodarski kriminal i loše gospodarenje novcem građana Zagreba. Optužuju ga konkretno za namještanje poslova i nezakonito otpuštanje desetak radnika te druge nepravilnosti s kojima je upoznata i revizija Zagrebačkog holdinga.

– Našli smo nekoliko nepravilnosti, no na to smo upozorili nadležne i propusti su ispravljeni, sve je to bilo još lani – rekli su iz Holdinga.

Sindikalisti optužuju i šefa Gradske skupštine Darinka Kosora da Gospočića kao svog prijatelja čuva na položaju, a on je poručio da gluposti neće ni komentirati.

Gospočić u svemu vidi novi očajan napad zbog otkaza.

– Prije tjedan dana član sindikata Marko Artuković dobio je otkaz jer je drugostupanjsko sudbeno tijelo potvrdilo da je krivotvorio diplomu, a sličan epilog očekujemo i s Rastovčanom, koji je na sudu zbog zloporabe položaja – kaže Gospočić.

Komentirajte prvi

New Report

Close