Traže 4,8 mil. kuna za Marinu Zadar

DORH tvrdi da tvrtka neovlašteno koristi pomorsko dobro/Dino Stanin/PIXSELL DORH tvrdi da tvrtka neovlašteno koristi pomorsko dobro/Dino Stanin/PIXSELL

Država tužila Tankerkomerc.

Zadarsko županijsko državno odvjetništvo podnijelo je tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv Tankerkomerca zbog neovlaštenog korištenja koncesijskog dobra u Marini Zadar.

To je nastavak višegodišnjeg spora oko koncesije nad Marinom Zadar između države i Tankerkomerca, od kojeg sada sudskim putem traže isplatu od gotovo 4,8 milijuna kuna plus troškovi. Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva, tužena pravna osoba već niz godina gospodarski koristi navedenu luku bez koncesije, koja u kopnenom dijelu obuhvaća površinu od 15.714 kvadratnih metara te akvatorij površine 40.497 kvadratnih metara.

"Člankom 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama propisano je da je pomorsko dobro opće dobro od interesa za RH i ima njenu osobitu zaštitu, a upotrebljava se ili koristi isključivo pod uvjetima ili na način propisan tim Zakonom.

Tužiteljica Republika Hrvatska se prije podnošenja tužbe obratila tuženiku sa zahtjevom za mirno rješenje spora, no tužena pravna osoba se nije očitovala na taj zahtjev. Tužiteljica RH predlaže Trgovačkom sudu da donese presudu kojom se nalaže tuženiku da državi isplati iznos od 4.788.821,00 kuna (vrijednost predmeta spora) sa zakonskim zateznim kamatama, kao i da tužiteljici naknadi parnični trošak", stoji u priopćenju županijskog DORH-a.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve