Tomašić: Ako mladi napuste Hrvatsku više neće biti ‘Lijepa naša’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2015. u 14:03
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

“Tu smo radi mladih i njihove budućnosti, jer ako ‘ostanemo doma’ svi mladi će jednog dana napustiti Hrvatsku”.

Europarlamentarna zastupnica i članica nedavno osnovane Hrvatske konzervativne stranke (HKS), Ruža Tomašić, upozorila je u subotu da, ako mladi napuste Hrvatsku, od nje neće biti ništa i Hrvatska više neće biti "lijepa naša domovina".

"Tu smo radi mladih i njihove budućnosti, jer ako 'ostanemo doma' svi mladi će jednog dana napustiti Hrvatsku i od nje neće ostati ništa. Možda će biti Hrvatska, ali neće biti lijepa naša domovina već nečija druga. Naša će domovina biti po Kanadi, Australiji, SAD-u i drugim državama", rekla je Tomašić koja je nazočila osnivačkom zboru Konzervativne stranke zagrebačke Gradske organizacije u Europskom domu.

Istaknuvši kako žele pokazati da se politika može voditi pošteno, rekla je da su temelji stranke – bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje tj. na načelima koje je utemeljio pravaš Ante Starčević.

"Mi jesmo u dubini duše pravaši, ali pravaš nije onaj koji ima pravašku iskaznicu već onaj koji pravaštvo živi mišlju, riječju i djelom", dodala je.

Tomašić je negirala optužbe iz njezine bivše stranke (HSP dr. Ante Starčević) da se 'prodala'. Podsjetila je da je u HSP dr. Ante Starčević bila predsjednica i da su bez problema mogli doći na vlast, ali s kime i na koji način.

"Tek bi nas onda ljudi pljuvali i rekli da smo se prodali radi par judinih škuda. Ovo je puno teže ali i puno časnije jer nikome ništa ne dugujemo", kazala je. Dodala je i da im je HKS jedino sredstvo da građanima bude bolje i što će pokazati svojim radom.

Tomašić, koje je i zastupnica u Europskom parlamentu, rekla je da je HKS član grupacije Europskih konzervativaca i reformista te je negirala da su tamo produžena "Britanska ruka", rekavši da se od svih grupacija bore za EU ravnopravnih država članica.

Predsjednik HKS-a Mihovil Stanišić izrazio je zadovoljstvo što su stranačke ogranke do sada ustrojili u većini županija, kazavši da će biti "obiteljska stranka svakom svom članu".

Zadovoljstvo je izrazio i što se stranci u zadnja tri mjeseca priključilo i dosta mladih ljudi, a za ožujak je najavio opći sabor stranke na kojem će za predsjednicu biti izabrana Ruža Tomašić.

Za predsjednika zbora HKS-a zagrebačke Gradske organizacije 123 člana jednoglasno je izabralo Iliju Dominkovića.

Dominiković je istaknuo da će stranka raditi na vraćanju dostojanstva hrvatskom narodu i osiguravanju posla za sve u zemlji, a posebno mlade ljude, kako ne bi morali iseljavati iz zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close